in

Kreće obnova ceste Radmani – Dračevac. Zbog toga će biti zatvorena za promet

Foto Grad Poreč - Cesta Radmani - Dračevac

Ravnatelj Županijske uprave za ceste (ŽUC) David Stankić s pomoćnicom Biserkom Griparić susreo se danas u porečkoj gradskoj palači s gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem, pročelnikom za komunalni sustav Marinom Poropatom i stručnim suradnikom za promet Zoranom Hatmanom na temu sanacije i gradnje na prometnicama u ŽUC-ovoj ingerenciji na području Poreča i pripadajućih naselja u tekućoj godini.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Već je ranije za ovu godinu dogovorena obnova ceste Radmani – Dračevac, koju će zajednički financirati ŽUC i Grad. Osim same obnove ceste, ona će se i proširiti na ukupnoj dužini od oko kilometra. Pripremi radovi su već krenuli, dok će sama obnova trajati oko 30 dana, tijekom kojih će prometnica biti zatvorena za promet, o čemu će javnost biti pravovremeno informirana.

Bašarinka – Červar Porat- Červar – Ulika, Mornarica – Mugeba, Žbandaj – Jehnići, samo su neke od županijskih cesta koje su na sastanku navedene kao prioriteti za obnovu u narednom razdoblju, a da su u ingerenciji ŽUC-a i nalaze se na području Grada Poreča-Parenzo, te će po dovršetku radova na cesti Radmani – Dračevac krenuti daljnje planiranje, sve u skladu s financijskim planovima i mogućnostima, ali i planovima i projektima drugih infrastrukturaša. Naime, planovi gradnje i uređenja prometnica usklađuju se i s planovima postavljanja infrastrukture ponajviše Odvodnje Poreč i Istarskog vodovoda Buzet, kako bi se zahvati i radovi na prometnicama odvijali istovremeno, bez potrebe za naknadnim intervencijama na obnovljenim i izgrađenim prometnicama, saznajemo iz Grada Poreča.

Foto Policijska uprava istarska

OBAVIJEST ZA POSJETITELJE: Nogometna utakmica NK Istra 1961 i HNK Rijeka

euro novac pixabay

Novigradski poduzetnici mogu se prijaviti za sredstva iz kreditne linije „Poduzetnik Istarska županija”