in

Labin: Otvara se nova hala u Poduzetničkoj zoni Vinež, uskoro do 1.000 zaposlenih

Foto Grad Labin

Započela je izgradnja još jedne hale u Poduzetničkoj zoni Vinež. Radi se o projektu tvrtke Danieli Systec koja je započela s radovima hale površine 3.000 četvornih metara. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja ove godine, a u njoj će se montirati elektro ormarići.

Jedna je to od investicija koje dodatno podižu razinu one koja je već ranije označena kao jedna od tri najbolje u Hrvatskoj. Osim investicije tvrtke Danieli Systec veseli i dolazak iznimno zanimljive tvrtke Novation TEch. Radi se o tvrtki iz talijanskog grada Montebelluna koja se bavi proizvodnjom dijelova od karbonskih vlakana, a koja ima tvornice u Italiji i Mađarskoj. Plan ove renomirane tvrtke koja se bavi proizvodnjom dijelova od karbonskih vlakana za poznate svjetske brendove poput Formule 1, ali i brojne gigante automobilske industrije poput BMW-a i McLaren Mercedesa te dijelova za avio industriju jest da sa gradnjom započne početkom jeseni, a u ožujku sljedeće godine započeli bi i sa proizvodnjom. Novation Tech u svome pogonu kroz sljedeće dvije godine planira zaposliti ukupno 90 radnika, od čega 30 na samom početku rada tvornice.

Osim gore navedenih, planove za širenje svojih pogona imaju i ostale tvrtke iz Zone, tako tvornica MCZ radi treću liniju za proizvodnju kotlova na pelete što će donijeti dodatnih 40 radnika, tvornica Bibetech planira gradnju nove hale od 3000 kvadrata što znači povećanje broja radnika za dodatnih 40, a najave su i dodatne gradnje još jedne hale servisnog karaktera te su procjene kako će do konca 2021. godine Poslovna zona Vinež s dosadašnjih 700 porasti na otprilike 1.000 zaposlenih.

Podsjetimo kako je brigom za poduzetnike i susretljivošću prema velikim i malim projektima Grad Labin izborio da njegova Poduzetnička zona Vinež zauzme treće mjesto među najbolje ocjenjenim poslovnim zonama u zemlji. Od nekadašnje ledine na rubu grada izrasla je poslovna zona u kojoj danas djeluje niz tvrtki, poput MCZ-a, CAREL Adriatica, Bibetecha, Danieli Systeca, Euronewpack-a, a posao ima više od 700 ljudi ukupno. Sukladno najavama budućih ulaganja, na tome se ne staje te nas u narednom periodu očekuje snažan rast broja zaposlenih.

(Izvor Grad Labin)

DVD će odsad biti još efikasniji: Višnjanski “Plamen” dobio novo višenamjensko vozilo

ruksak lopov

Policijski službenici par sati nakon krađe pronašli muškarca koji je otuđio ruksak