in

LOBORIKA: Temeljita obnova ceste s kompletnom infrastrukturom odvija se po planu

U Loborici se trenutno odvija velika investicija – temeljita obnova prometnice kroz naselje u dužini od 1.100 metara, vrijedna gotovo 10 milijuna kuna bez PDV-a.
U zajednički posao prošle su godine krenule Općina Marčana, Hrvatske ceste i Vodovod Pula. Trenutno se radovi izvode na prvoj dionici od smjera Pule do centra Loborike, u duljini od 550 metara, što bi trebalo biti zgotovljeno početkom lipnja, saznajemo od načelnika Marčane Predraga Pliška.

Preostali dio prometnice nastavit će se obnavljati nakon ljeta, a kraj svih radova očekuje se u prosincu ove godine.
Investicija obuhvaća rekonstrukciju prometnice, oborinske odvodnje, zatim zamjenu vodovodne infrastrukture, te gradnju javne rasvjete, potpornih i zidova okućnica.

Najveći financijski zalogaj, 7,27 milijuna kuna bez PDV-a, otpada na Hrvatske ceste koje, podsjeća načelnik Pliško, izvode radove na prometnoj površini i oborinskoj odvodnji, nogostup, te električnu i komunalnu infrastrukturu. Plaćaju i kompletni nadzor nad građenjem.
Dio, koji po sporazumu financira Općina Marčana, obuhvaća obnovu javne rasvjete, te izgradnju spomenutih zidova, sve u visini od 1,3 milijuna kuna bez PDV-a.

Vodovod izvodi radove „teške“ 1,2 milijuna kuna bez PDV-a uz državnu cestu D66 u dužini od 2 kilometara i to prema zajedničkoj nabavi koju su provele Hrvatske ceste.
Rekonstruiran je postojeći vodovodni cjevovod u dužini od 1290 M’i to 520 m’ NLDN100 i 720 m’ NLDN 125.

Ukupna vrijednost investicije je oko 9.800.000 kuna bez PDV-a.

Podsjetimo da je promet Loborikom kontinuiran, odnosno odvija se zaobilaznim pravcima. Teški teretni promet u tranzitu zabranjen je i odvija se zaobilazno preko županijske ceste Barban – Vodnjan i obratno (privremena prometna regulacijama u  svim raskrižjima od Pule, Loborike, Barbana i Vodnjana).

Ilustracija Pixabay ljekarna apoteka

POREČ: Dežurne ljekarne za USKRS

Ministarstvo otkupilo i doniralo 20 tona mliječnih proizvoda potrebitima