in

Ministar Tolušić obišao luke u izgradnji u VRSARU i SAVUDRIJI koje se financiraju iz EU fondova

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić obišao je jučer, 16. srpnja, ribarske luke u Vrsaru i Savudriji čija se izgradnja financira iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo s ukupno 15 milijuna kuna.

„Stara Savudrija je važna ribarska luka za lokalno stanovništvo. U rekonstrukciju postojećeg gata ulažemo više od 5 milijuna kuna. Projektom financiramo i prostore za spremanje ribarske opreme, postavljanje 24 ormarića za napajanje plovila električnom strujom i vodom, video nadzor i postavljanje „eko otoka“ za odvajanje otpada.

U Vrsaru ulažemo 10,5 milijuna kuna u produženje gata koji će biti opremljen sa 4 nova ormarića za napajanje plovila električnom strujom i vodom. Ovime povećavamo kapacitet iskrcajnih mjesta kao i kvalitetu samog ukrcaja i iskrcaja, a pomicanje svjetionika na produljeni dio gata dat će ribarima dodatni manevarski prostor. Specifičnosti i tradicija ribarenja na zapadnoj obali Istre vrijednosti su koje smo očuvali i ulaskom u Europsku uniju. Vjerujem da će ova poboljšanja radnih uvjeta ribarima dati dodatnu motivaciju da nastave biti čuvari našeg mora”, izjavio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u Savudriji.
Kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo financira se izgradnja ukupno šest ribarskih luka s iznosom potpore od 127 milijuna kuna, priopćeno je iz ovog ministarstva.

VIŽINADA sufinancira kupnju školskih knjiga i pribora – bonovi se dijele do 30. srpnja

Porečki rukometaši u EHF kupu igraju protiv Nizozemaca