in

Ministrica Brnjac s Cehom ugostitelja o važnosti kompenzacijskih mjera za očuvanje gospodarstva

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i pomoćnica ministrice Monika Udovičić sastale su se danas s predsjednikom Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije Stanislavom Briškoskim i tajnikom Erosom Sorićem. Ministrica Brnjac upoznala ih je sa zaključcima jučer održanih sastanaka Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude.

Također, ministrica Brnjac izrazila je zadovoljstvo očekivanim učincima tih sastanaka koji će pridonijeti redovitijem prikupljanju prijedloga i ideja struke i s terena kako bi se buduće djelovanje ostvarivalo temeljem zajedničke suradnje. Predstavnici Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije istaknuli su važnost kompenzacijskih mjera za očuvanje gospodarstva i radnih mjesta Vlade Republike Hrvatske te iskazali potrebu za njihovim produljenjem. Upoznali su ministricu Brnjac s planiranim promotivnim projektima, te aktivnostima Komore vezanim za položaj malih brodara i poljoprivrednih proizvođača kao važnijih segmenata turističke ponude.

U dijelu razgovora o financiranju projekata u sektoru ministrica je istaknula važnost korištenja punog potencijala europskih sredstava koja će nam biti na raspolaganju u sljedećem desetljeću te nam omogućiti financiranje onih projekata koji će doprinijeti oporavku nakon krize, priopćeno je iz komore.

Stožer: 4.135 novih slučajeva na 11.114 testiranih, umrlo 78 osoba

TAR: Ponuda marendu u DeguStazioneu od 14. prosinca