in

Na 1.000 stanovnika najviše otvorenih tvrtki u Novigradu. Slijede još 2 istarska grada

Novigrad - Foto TZ/Cappellari

Portal gradonacelnik. hr nedavno je objavio rezultate istraživanja o određenim gospodarskim pokazateljima, konkretno o prihodima od poreza na dohodak i broju novootvorenih tvrtki.

To istraživanje Grad Novigrad-Cittanova stavilo je na prvo mjesto u Hrvatskoj po broju otvorenih tvrtki na 1.000 stanovnika.

U tekstu objavljenom na stranicama gradonacelnik.hr navodi se kako ovogodišnji pokazatelji iz gradova ohrabruju – prihodi od poreza na dohodak se povećavaju, što pokazuje da zaposlenost raste, da rastu plaće, ali i da se otvaraju nove tvrtke. Navode i kako su u Ministarstvu pravosuđa i uprave provjerili koliko je novih tvrtki lani otvoreno, i gdje najviše, kao i kako gradovi pomažu poduzetnicima.

Brojke pokazuju da je čak 107 gradova imalo dvoznamenkasti rast broja otvorenih tvrtki. Na svakih 1.000 stanovnika najviše je otvorenih tvrtki bilo u Novigradu, Poreču, Umagu, Novalji, Visu, Opatiji… Ukupni broj najviše otvorenih bilo je u najvećim gradovima – Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli, Varaždinu.. Najveći trend rasta otvorenih tvrtki bilježe pak Senj, Stari Grad, Garešnica, Pregrada…

Kako su po broju otvorenih tvrtki lani predvodili istarski gradovi, izgleda da se isti trend nastavio i ove godine, što potvrđuje i podatak DZS-a o najvećem rastu zaposlenih u Istarskoj županiji. Gledajući, pak, broj otvorenih tvrtki na 1.000 stanovnika, lani su prednjačili gradovi na Jadranu, što je prije svega rezultat oporavka turizma nakon pandemijske godine. Na 1.000 stanovnika najviše je tvrtki lani otvoreno u Novigradu, 12,62, Poreču 10,56, Umagu 10,42, itd…

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Izvor Grad Novigrad-Cittanova

Foto di mohamed Hassan da Pixabay krv davanje krvi akcija

U Novigradu u subotu akcija darivanja krvi

U Novigradu za vikend Cittanova Blues Zero