in

Na porečku Facinku stižu brendovi C&A, CCC, Deichmann, Galileo, Hervis, New Yorker, Lidl… a s njima i nova radna mjesta

Pula City Mall

Ovog će se ljeta u porečkoj poslovnoj zoni Facinka otvoriti novi trgovački centar gdje će se smjestiti brojni poznati brendovi kao što su  Bipa, C&A, CCC, Deichmann, Galileo, Hervis, Leggiero bar, Müller, New Yorker, Tedi i Svijet Media. Radovi na velikom zemljištu na Facinki, preko puta Kauflanda, već su počeli, o čemu smo izvijestili prije dva tjedna kada je na teren stigla velika građevinska mehanizacija. Kako će se točno zvati novi shopping centar, koji će donijeti brojna nova radna mjesta, još se ne zna, doznajemo od Tee Gršić, voditeljice marketinga u tvrtki Mid Bau Nekretnine iz Zagreba na čijem su popisu brojni slični realizirani projekti, poput shopping centra Pula City Mall.

Tea Gršić kaže nam da su pravomoćnu građevinsku dozvolu za gradnju trgovačkog centra na Facinki dobili lani 18. prosinca.

-Radovi na izgradnji započeli su početkom ove godine, a završetak očekujemo tijekom lipnja 2019. godine. Imamo nekoliko prijedloga za ime Specijaliziranog trgovačkog centra, no u ovom trenutku još nismo donijeli konačnu odluku koji će točno naziv nositi. Grad Poreč time će dobiti svoj zasluženi centar za shopping i zabavu koji je konceptualno osmišljen kao „retail park“ (svaka trgovina ima svoj zaseban ulaz). Maloprodajna površina centra iznositi će oko 8.379 četvornih metara, što ga ujedno čini i najvećim trgovačkim središtem u Poreču, istaknula je Gršić i dodala da će u ponudi sadržavati brandove i maloprodajne lance kao što su Bipa, C&A, CCC, Deichmann, Galileo, Hervis, Leggiero bar, Müller, New Yorker, Tedi i Svijet Media.

-Osim što će obogatiti trgovačku ponudu Poreča, otvorit će i priliku za novim radnim mjestima, a o njihovom ukupnom broju ovisi politika zapošljavanja naših zakupnika. Investitor i vlasnik novog specijaliziranog trgovačkog centra je tvrtka AM PS Delta Nekretnine, članica hrvatske podružnice MID Bau nekretnine. Grupacije MID je jedan od vodećih „developera“ na domaćem tržištu, a u svom portfelju sadrži brojne realizirane projekte od kojih su najpoznatiji Garden Mall u Zagrebu, TC Koprivnica, STC Osijek, STC Sisak, STC Valpovo, Pula City Mall i STC Umag, doznajemo od voditeljice marketinga Tee Gršić.

Na toj parceli pored budućeg shopping centra s brojnim markama, na drugom dijelu koji je kupio Lidl, izgradit će se i novi market tog trgovačkog lanca koji već godinama ima butigu samo stotinjak metara dalje. Kakav će biti novi i što će biti s postojećim Lidlom, iz njegove uprave nismo uspjeli dobiti informacije.

Kako je ovog tjedna gradonačelnik Loris Peršurić izjavio u emisiji na lokalnoj radio postaji Radio Centar, otvorenje trgovačkog centra očekuje se u srpnju, a planira se zaposliti od 200 do 300 osoba. Također, uredit će se taj ulaz u grad, koji trenutno nema primjeren izgled, a osigurat će se i nogostupi od centra do te zone, odnosno dalje prema Stanciji Portun.

Kako smo već ranije pisali, posljednjih se godina mnogo puta govorilo i pisalo o toj velikoj zapuštenoj parceli, ruglu na istočnom ulazu u grad, gdje se dosad izmijenilo nekoliko investitora koji su više puta najavljivali početak gradnje. Prva najava o gradnji stara je čak deset godina.

Konačno je i ovaj projekt došao na red, pa bi zainteresirani za posao trebali pratiti oglase spomenutih trgovačkih marki.

Tekst i foto: Tanja Kocijančić

Porečke rukometaše ovog vikenda čekaju brojni protivnici

lopov pixabay ilustracija

Dolijao provalnik koji je opljačkao butigu u Vižinadi