in

Na stolove Rovinjštine stižu domaći proizvodi uz on-line platformu #DONESIDOMA

Prilagođavanjem na novonastale okolnosti koje utječu na svakodnevni život, Grad Rovinj i Udruga Agrorovinj pokrenuli su podizanje on-line platforme za spajanje proizvođača prehrambenih i ostalih proizvoda s krajnjim kupcima na području grada Rovinja pod nazivom „Okusi polja – I sapori dei campi“.

Naime, na web adresi www.donesidoma.com stanovnici Rovinjštine mogu potražiti lokalne proizvođače koji nude razne proizvode: sezonske poljoprivredne namirnice, maslinova ulja, vina i ostale proizvode te se na vrlo jednostavan način opskrbiti svježim i zdravim namirnicama. Ujedno je to jedan od načina u ova teška vremena da se podrže lokalni proizvođači te dovedu direktno do krajnjeg potrošača. Još uvijek je u tijeku prikupljanje podataka svih lokalnih proizvođača koji žele ponuditi svoje proizvode na ovoj platformi.

Sudjelovanje na on-line platformi je besplatno, a kupci dolaze do željene robe kontaktirajući direktno s proizvođačem. Tako se direktnim komuniciranjem na relaciji kupac-proizvođač dogovaraju kupovine i isporuka dobara na obostrano zadovoljstvo svih uključenih u ovaj proces.

Na on-line platformi moći će se pronaći i neki drugi proizvodi koji su inače u ponudi trgovine Agrorovinja.  

Trenutno svoju ponudu predstavlja 15 raznih proizvođača s Rovinjštine, a očekuje se da će se taj broj svakodnevno povećavati.

I ovim putem se pozivaju OPG-i, poljoprivredni obrti i tvrtke s područja Rovinjštine, zainteresirani za uključivanje na on-line platformu #DONESIDOMA, da svoje podatke pošalju na gospodarstvo@rovinj-rovigno.hr. Potrebno je mailom poslati logotip i kontakt (naziv, sjedište/adresu, broj telefona i e-mail za kontakt s potencijalnim kupcima). Uključivanje proizvođača s njihovom ponudom na on-line platformu #DONESIDOMA je besplatno.  

On-line platforma aktivna je od petka, 24. travnja, te vas pozivamo da pratite ponudu proizvođača koja će se mijenjati na dnevnoj bazi, ovisno o vrsti proizvoda i dostupnosti istih.

Projekt nastao u suradnji Grada Rovinja i Udruge Agrorovinj pomoći će kupcima i proizvođačima da jednostavno stupe u kontakt; proizvođačima je tako omogućena prodaja lokalnih proizvoda, a kupcima da svakodnevno dobiju svježe i zdrave proizvode na svoje stolove.

U novonastalim uvjetima vrlo je važno podržati lokalnu proizvodnju poljoprivrednih proizvoda, a takvim namirnicama osigurava se zdrava prehrana građana Rovinjštine, priopćeno je iz ove udruge.

Zahvaljujući porečkoj Kineskinji Liu Pilato Liying stigla donacija od 20.000 medicinskih maski

Prijavite se na besplatni webinar “Društvene mreže za suvremene poduzetnike”