in

Najavljen velik rast cijena ljetnih guma

Foto Robert Laursoo za Pixabay - Ilustracija

Utjecaj pandemije koronavirusa i rata u Ukrajini osjetit će svi potrošači, a to se odnosi i na vozače. Porasle su cijene rezervnih dijelova, a sad stižu i najave o velikom rastu cijena guma za motorna vozila, javlja HAK Revija.

Nova generacija ljetnih guma u prosjeku je već porasla za deset posto u odnosu na prošlogodišnju, a prije same sezone masovne kupnje ljetnih guma u travnju najavljuje se još jedan rast pa bi gume mogle ukupno biti skuplje između 15 i 20 posto u odnosu na prošlogodišnju sezonu, najavio je jedan uvoznik guma na hrvatsko tržište.

Razlozi za rast cijena su brojni, osim cijena sirovina koje su porasle kao posljedica pandemije koronavirusa, povećani su troškovi energije i transporta. Cijene kaučuka su porasle, a čađa (ugljikov prah) potrebna za proizvodnju guma velikim dijelom dolazi iz Rusije (oko trećine), što bi mogao biti novi izvor problema, odnosno rasta cijena, piše HAK Revija.

Cijeli članak pročitajte na https://revijahak.hr/2022/03/25/jos-jedna-posljedica-pandemije-i-rata-cijene-ljetnih-guma-dramaticno-rastu/

Foto SŠ Mate Balote Poreč škola učenice

POREČ: “Balotine” učenice izvrsne na natjecanju iz hrvatskog jezika

novigrad ljeto 2021 tanja kocijančić

Ministarstvo turizma: Lani preko stranih turista zaradili smo 89% više nego 2020.