in

Nastavljaju se ulaganja u luku Červar-Porat: gradi se još jedan mol

Foto: Tanja Kocijančić

Nastavlja se uređenje luke u Červar Portu. Naime, uskoro će krenuti izgradnja četvrte faze ovog projekta, što podrazumijeva gradnju novog mola i prateće elektroenergetske i vodovodne infrastrukture, uređenje pristupnog puta i postavljanje video-nadzora. Investitor je Lučka uprava Poreč koja je dobila građevnu dozvolu za ovu, četvrtu fazu koja bi trebala biti gotova do kraja travnja.

Kako doznajemo, vrijednost ove faze iznosi 3,5 milijuna kuna, što financiraju Lučka uprava i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Za izvođače su izabrane riječke tvrtke Vodogradnja i BSK commerce, koje su izvodile radove i u prethodnoj fazi. U tijeku su pripreme, pa bi radovi trebali početi brzo.

Uređenje luke Červar Porat traje već osam godina, otkako je Lučka uprava upravljanje njome preuzela od Plave lagune koja je prije toga imala koncesiju. Ukupna investicija u sve četiri faze vrijedna je oko 9,5 milijuna kuna. Dosad je dograđen lukobran, izgrađena su dva nova gata i uređeno 30 metara operativne obale.

Nakon što se i četvrta faza dovrši, do konačnog uređenja luke preostaju još neki manji radovi koji ranije nisu bili obavljeni, jer tada za njih nije bilo dovoljno novaca, poput kamenog popločenja lukobrana izgrađenog u prvoj fazi te opločenja tridesetak metara novouređene obale.

Ti se radovi planiraju za jesen. Nakon toga slijedi tehnički pregled luke i ishođenje uporabne dozvole.

Policija upozorava na novu prijevaru putem e-maila: “Ne vjerujte ni osobama koje poznajete”

POREČ: I Cimare će dobiti rampe za osobe s invaliditetom