in

Nema ukidanja željezničkih linija u Istri, ministarstvo najavilo svjetliju budućnost

Pula/Foto Wikipedia

Ne samo da u Istri neće doći do promjena u voznom redu vlakova, odnosno ukidanja nekih linija, o čemu su se zadnjih dana raspredali istarski političari, nego će se konačno krenuti i u izradu dokumentacije za obnovu te poprilično zapuštene infrastrukture. Epilog je to sedmodnevnog prepucavanja između istarskih gradonačelnika i načelnika u unutrašnjosti Istre, istarskih saborskih zastupnika  nakon što je nedavno HŽ-Putnički prijevoz u Pazinu predstavio moguću izmjenu linija, odnosno ukidanja njena dijela zbog neprofitabilnosti.

Naime, HŽ PP je predložio kao i u ostatku države da se razmotri ukidanje nekih linija jer je naravno promet uslijed koronakrize opao, tim više što na proljeće nije bilo ni školaraca koji su se vlakom vozili do Pazina ili Pule, a studenti do Rijeke. Oni su gotovo i jedni putnici na istarskoj pruzi koja odavno nije vidjela obnove, kao ni novog voznog parka zbog čega su česti kvarovi na vlakovima, koji mogu postići brzinu od 60 do 80 kilometara na sat zbog lošeg stanja same pruge.

Zbog toga danas rijetko tko u Istri više koristi ovaj prometni pravac, čemu u prilog govori i podatak iz HŽ PP-a da je na ovoj je dionici lani otpremljeno oko 170.000 putnika. Još je gori podatak da prihod HŽPP-a od prodaje karata pokriva oko 20 posto ukupnih troškova linija na istarskom području. No, nakon što su se svi digli na noge da linije, koje su doduše neprofitabilne, ne treba ukidati, i HŽPP je odlučio da zasad neće ništa dirati po tom pitanju. I dakle, sve do daljnjega ostaje po starome.

Suočeni s poteškoćama

– Na istarskom području neće doći do promjena u voznom redu vlakova. Kao i drugi prijevoznici, HŽPP je suočen s poteškoćama u poslovanju uzrokovanim epidemijom bolesti COVID-19 te se bilježi veliki pad prihoda od prodaje karata, odnosno znatno manji broj putnika koji koriste prijevoz vlakom. Iz navedenih razloga razmatraju se mogućnosti racionalizacije poslovanja Društva zbog posljedica epidemije bolesti COVID-19. Bez obzira na navedeno na istarskom području neće biti ukidanja vlakova. Također, od 8. rujna  na relacijama Rijeka – Lupoglav – Rijeka i Buzet – Lupoglav – Buzet uvedene su dodatne autobusne linije, kaže nam Mihaela Tomurad Sušac iz HŽ PP-a.

Isto je ponovio i ministar prometa Oleg Butković, no nakon prozivki da se ništa ne planira s tom željeznicom i da je Istra odsječena od ostatka države, ali i Europe jer se u nju godinama nije ništa uložilo, njegovo je ministarstvo najavilo možda neku svjetliju budućnost. No, na to će se isto morati čekati godinama.

– U planu je izrada projektne i studijske dokumentacije kojom bi se stvorile pretpostavke za rekonstrukciju postojeće željezničke mreže i spoj na Mediteranski koridor prema Rijeci. Riječ je iznimno opsežnom projektu za koji je potreban određeni vremenski period, pa se procjenjuje da bi za izradu studijske dokumentacije bilo potrebno dvije do tri godine nakon čega bi se stekli uvjeti za osiguranje europskih sredstava za radove, odgovorila nam je njegova glasnogovornica Ivana Škarić.

Predizborno obećanje

Upravo je to bilo i jedno od glavnih predizbornih obećanja HDZ-ovog saborskog zastupnika iz Istre Antona Klimana koji vjeruje da će se u budućnosti stvari promijeniti za što će itekako lobirati u Vladi, kako kod ministra Olega Butkovića, tako i kod samog premijera Andreja Plenkovića.

– Kroz kampanju sam se za to zalagao i intenzivirali su se razgovori da se istarska željeznica revitalizira, odnosno da bi dobila funkciju koju bi trebala imati. Ministar Butković je pozitivno reagirao na sve inicijative, isto  tako i premijer Plenković. Kroz modernizaciju hrvatskih željeznica u taj će proces ući i njezin  dio u Istri. Ovaj put razgovaramo o početku kraja loše željeznice u Istri, poručio je Kliman na kritike svojih saborskih kolega iz drugih stranaka.

Tragikomična situacija

Naime, SDP-ova saborska zastupnica Sanja Radolović iz Pule veli da je tragikomična situacija da je Istra statistički svrstavana među najrazvijenije regije u Hrvatskoj, a kad vlakom krenete iz Pule morate nakon par desetaka kilometara presjedati u autobus.

Cijeli članak pročitajte na portalu Jutarnjeg lista Novac.hr.

POREČ: U Tjednu cjeloživotnog učenja o digitalnom marketingu, financiranju projekata za udruge…

Slovenija s rekordnim brojem novozaraženih u jednom danu