in

NOVIGRAD – BUJE: LAG “Sjeverna Istra” otvorio natječaj za razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava

LAG “Sjeverna Istra” objavio je peti LAG-natječaj za tip operacije “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”. Rok za podnošenje prijava počinje teći od 2. rujna i traje do 2. listopada ove godine.

Ukupni iznos raspoloživih sredstava po ovom natječaju iznosi 449 tisuća kuna, a vrijednost potpore po korisniku iznosi 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, doznajemo iz Grada Novigrada.

Potpore su namijenjene razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava za nositelje projekata koji imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a “Sjeverna Istra”. Svrha natječaja je ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, uključujući zaštitu okoliša i prilagodbu klimatskim promjenama.

Ulaganja u nove i inovativne tehnologije doprinijet će smanjenju troškova proizvodnje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranju novih radnih mjesta i njihovu održivost.

Svi zainteresirani mogu prisustvovati predstavljanju ovog natječaja u četvrtak, 22. kolovoza, u Zajednici Talijana Novigrad s početkom u 19 sati te 23. kolovoza u Pučkom otvorenom učilištu Buje u 19 sati.

Zlato za odvažne Vižinadi

U PRIPREMI ZBIRKA: Vižinada skuplja predmete koji su se koristili u kultnom filmu „Kelly’s Heroes” prije pola stoljeća

POREČ: Lopov odnio skuter i kacigu