in

Novigrad ima novu mrežu agrometeoroloških stanica. Kako očitati podatke predstavit će 25.6.

Maslinici - Ilustracija

Prošlog tjedna na području Novigrada postavljeno je osam agrometeoroloških stanica u vinogradima ili maslinicima novigradskih naselja Karpinjan, Celega, Fakinija, Štancija Bružada, Kršin, Bužinija, Sv Servul i Lama. Prikupljenim podacima s agrometeoroloških stanica omogućit će se poljoprivrednim proizvođačima pristup informacijama neophodnim za daljnje korake u zaštiti svojih kultura.

Kako bi prezentirali sve mogućnosti ovog projekta, Grad Novigrad poziva sve zainteresirane poljoprivrednike, vinare i uljare, pridružite nam se u Lovačkom domu društva „Patka“, u utorak 25.6. od 19,30 sati kada će se prezentirat na koji se način očitavaju i prikupljaju podaci stanica, te mogućnosti rada i primjene prikupljenih podataka.

Postavljanje i nabava agrometeoroloških stanica financirano je sredstvima iz proračuna Grada Novigrada, uz stručnu podršku dr. Marijana Bubole iz Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča. Dobavljač opreme je poslovni odjel Digital Agro, stručne specijalizirane tvrtke Agrigentum, saznajemo u Gradu Novigradu.

policija

Istarska policija educirala polaznike autoškola o sigurnom sudjelovanju u prometu i zaštiti vozila

kud matko laginja

Danas, 22.6, proslava 140 godina limene glazbe KUD-a Matka Laginje iz Sv. Lovreča. Pogledajte program koji su pripremili