in

NOVIGRAD izmijenio odluku o parkiranju – Vlasnici električnih auta ostaju bez privilegije, jedna zona bez povlaštenih kartica

Foto Grad Novigrad

Vijećnici su na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Novigrada usvojili prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o organizaciji, upravljanju, naplati te kontroli parkiranja na javnim parkiralištima. Tom odlukom na području grada Novigrada određuju se javne parkirališne površine na kojima se obavlja naplata, područja parkirališnih zona, organizacija, način naplate i kontrole parkiranja, vrste parkirališnih karata i način njihova korištenja, uvjeti upravljanja javnim parkiralištima te nadzor nad parkiranjem vozila na području grada Novigrada.

Tom odlukom vlasnicima stana ili kuće koji nemaju prebivalište ili boravište na području Novigrada propisano je pravo na povlaštenu parkirališnu kartu za 2., 3. i 4. zonu. Predloženim izmjenama i dopunama odluke ukinula bi se ta povlaštena parkirališna karta za 2. parkirališnu zonu. Potreba za time nastala je radi povećanja opterećenosti prometa te prometnih gužvi u starogradskoj jezgri, naročito za vrijeme turističke sezone, radi čega je prije svega nastala nemogućnost nesmetanog parkiranja stanarima starogradske jezgre, ali i ograničena mogućnost parkiranja vozilima opskrbe i drugih službi nužnih za funkcioniranje starogradske jezgre Novigrada.

Ukida se i besplatno parkiranje električnim vozilima u svim parkirališnim zonama u Novigradu. Naime, dosadašnjom Odlukom uvedena je prednost za vlasnike potpuno električnih automobila i to time što im je omogućeno besplatno parkiranje u svim parkirališnim zonama, prvenstveno uzevši u obzir činjenicu njihovog povoljnog utjecaja na okoliš. Proteklih par godina došlo je do ubrzanog rasta prodaje električnih automobila, a ustanovljen je i ubrzan  rast broja električnih vozila (prvenstveno stranih registracija) na parkiralištima na području Grada Novigrada, radi čega mnogi koji posjeduju električna vozila koriste uslugu parkiranja bez plaćanja ikakve naknade.

trgovina supermarket hrana

Povučen još jedan proizvod zbog bakterije. Na tržište ga plasira Konzum

Motovun i Istra u prestižnom Financial Timesu kojeg prati 4 milijuna Britanaca