in

NOVIGRAD: U tijeku uređenje “bijelog parkinga” na Mandraču

Foto Grad Novigrad

U tijeku je investicija uređenja javnog parkirališta u Mandraču, tzv. „bijelog parkinga” u blizini vinarije. Riječ je o najvećem parkirališnom prostoru u samom centru grada, koje se koristi već godinama, no zbog neriješenih pravno-imovinskih pitanja do sada nije bilo moguće investirati u kvalitetno infrastrukturno uređenje tog prostora.

Foto Grad Novigrad

U proteklom razdoblju u režiji komunalnog poduzeća 6. maj Umag dovršeni su radovi na rekonstrukciji fekalne kanalizacije i oborinske odvodnje, sa separatorom masti i ulja, s obzirom da je riječ o parkirališnom prostoru na kojem se očekuje veći broj vozila, a u neposrednoj je blizini mora.

Predstoji pak priprema infrastrukture za javnu rasvjetu a potom i asfaltiranje prometnih i pješačkih površina. Planirano je kako će se na novouređenom parkiralištu osigurati oko 130 parkirnih mjesta, te još sedam parkirnih mjesta za vozila invalidnih osoba.

Procijenjena vrijednost investicije je milijun i pol kuna, financirat će se iz proračuna Grada Novigrada, a namjera je da novi parking, primjereno uređen, asfaltiran i opremljen svom nužnom infrastrukturom, u funkciji bude do 1. svibnja. (Izvor Grad Novigrad)

UHVAĆEN NA DJELU: 19-godišnjak prodavao drogu maloljetnicima ispred škole!

POREČ: Bio Istra poziva na edukativni izlet u projektu BIOSFERA – prijavite se!