in

Obrtnička komora Istarske županije potpisala sporazum o suradnji s Privrednom komorom Srbije

Kao rezultat višegodišnje suradnje u Beogradu je 11. proainca potpisan Sporazum o suradnji Obrtničke komore Istarske županije s Privrednom komorom Srbije.
Sporazum su potpisali predsjednik Obrtničke komore IŽ Robert Momić i direktorica Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije Branislava Simanić, uz nazočnost gostiju i suradnika.
Sporazum predviđa suradnju na području razvoja gospodarskih veza, zajedničkih projekata i promocije s posebnim naglaskom na obrtništvo i poduzetništvo žena i mladih, kroz međusobno informiranje, organizaciju i sudjelovanje na stručnim skupovima, B2B sastanaka i promotivnih događanja.

Nakon potpisivanja, izaslanstvo je posjetilo Općinu Rakovica, gdje su domaćini predstavili razvojne projekte i planove razvoja Općine. Zastupnica u Parlamentu Republike Srbije Dušica Stojković, koja je sudjelovala u oba događaja, istaknula je otvorenost za suradnju i pozdravila razmjenu iskustava dviju institucija.
Održan je i sastanak s rukovodstvom Javnog poduzeća “Ada Ciganlija”, gdje se raspravljalo o mogućnosti organizacije turističke i ugostiteljske promocije tijekom svibnja.

Predsjednik Obrtničke komore IŽ Momić na sastancima je naznačio moguće smjerove suradnje, posebno na području povezivanja obrtnika i poduzetnika, razvoja posebnih oblika turizma, prenošenja iskustava hrvatskih obrtnika o procesu ulaska u EU, umrežavanja institucija, te različitih zajedničkih projekata financiranih iz europskih fondova, priopćila je Obrtnička komora.

Foto Obrtnička komora IŽ

Završna svečanost obilježavanja 20 godina Istarske razvojne agencije – IDA povezuje javni, realni i znanstveni sektor

voda špina slavina bez vode

Bez vode 16. prosinca dijelovi Tara