in

Obrtnički sajam Istre otvara vrata danas, 3. listopada, na Karolini

Foto Pula.hr

Ovogodišnji, 22. Obrtnički sajam Istre svoja vrata otvora danas, 3. listopada, na pulskoj Karolini.

Prema riječima organizatora, Obrtničke komore Istarske županije, ove je godine prijavljeno ukupno 132 izlagača od čega je njih 62 iz Istarske županije, 62 iz ostalih dijelova Hrvatske te 7 iz inozemstva.

Svoje proizvode i usluge predstavit će 51 obrt, 42 poduzeća, 14 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i 24 ostalih među koje spadaju komore, udruženja, zadruge, udruge i inovatori.

I ove je godine partner sajma Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pule koja u sklopu sajma organizira 3. Dane energetske učinkovitosti. Putem ove manifestacije HGK želi potaknuti suradnju i razmjenu znanja u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije te predstaviti proizvođače i pružatelje kvalitetnih i inovativnih proizvoda i usluga.

U petak, 4. listopada, Istarska razvojna agencija će predstaviti projekt Coworking centra, što je prilika za mlade koji se žele okušati u poduzetničkim vodama. Istog dana HBOR će predstaviti povoljne kreditne linije, stručnjaci Eurokonzaltinga govorit će o provedbi europskog projekta na primjeru izgradnje turističkog objekta, a knjigovođe iz Numera o paušalnom obrtu u praksi. Paralelno će se u Županijskoj gospodarskoj komori odvijati Dani energetske učinkovitosti. U četvrtak, 3. listopada, s početkom u 12.30 sati, održat će se konferencija o energetskoj učinkovitosti u zgradarstvu, inovacijama i zaštiti okoliša na kojoj će predstavnici tvrtki govoriti o vlastitim iskustvima, rješenjima i inovacijama u tom području. Idućeg dana u 9.30 sati starta radionica o održivom upravljanju vodnim sustavima u turizmu.

Ulaz je za posjetitelje besplatan i otvoren je od 11 do 20 sati (3. listopada), od 10 do 20 sati (4. i 5. listopada) te od 10 do 17 sati u nedjelju, 6. listopada.

Novigrad će ugostiti prijatelje iz gradova pobratima Sacile i La Réole

POREČ: Edukacija za nezaposlene 3. listopada – prilika za rad u turizmu za mlađe od 25 i starije od 54