in

Od 1. srpnja opet kreće popularna mjera HZZ-a za samozapošljavanje

Ilustracija

Radni materijali za novu mjeru su praktički definirani te se predstavljanje očekuje idućeg tjedna, no već je jasno da se ne predviđa za male poduznike koji zapošljavaju do 10 ljudi, jer je ovu skupinu poduzetnika, prema ministru, teško kontrolirati.

Uskoro se vraćaju privremeno obustavljeni zbog pandemije bolesti Covid-19 poticaji za samozapošljavanje. Posrijedi je popularna mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koju je dosad koristilo više od 20 tisuća novih poduzetnika kao osnivača novih društava kapitala i obrta, piše Poslovni.hr.

Njezino oživljavanje najavio je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović i kao početak primjene naveo okvirno 1. srpnja.

Tijekom osvrta na dosadašnje aktivnosti Ministarstva rada i mirovinskog sustava poduzete s ciljem očuvanja radnih mjesta tijekom i nakon krize izazvane navedenom pandemijom, prema Aladroviću za hrvatsku ekonomiju istaknuto ključno pitanje glasi: “Što slijedi, odnosno koliko brzo možemo izaći iz krize?”

“Nadamo se brzom oporavku”, kazao je ministar najavivši da će Vlada u razdoblju  od 1. lipnja do 31. prosinca 2020.  poslodavcima koji zapošljavaju 10 i više zaposlenika na puno radno vrijeme dodijeliti potporu za privremeno uvođenje punog radnog vremena u trajanju kraćem od 40 sati, ali ne kraćem od 20 sati tjedno, u visini najviše do 4000 kn mjesečno po zaposleniku.

Radni materijali za novu mjeru su praktički definirani te se predstavljanje očekuje idućeg tjedna, no već je jasno da se ne predviđa za male poduznike koji zapošljavaju do 10 ljudi, jer je ovu skupinu poduzetnika, prema ministru, teško kontrolirati, objavio je portal Poslovni.hr.

POREČ: Otvorena vrata Horizonta za sve one koji žele u ljetnu školu jedrenja

POREČ: Dječja radionica u petak u knjižnici