in

ODVODNJA POREČ: Predstavljen 2 milijuna eura vrijedan nastavak gradnje kanalizacije u Antoncima i Kosinožićima

Građani na prezentaciji - Foto Odvodnja Poreč

U naselju Antonci, na lokaciji polivalentnog igrališta, jučer, 23. ožujka 2023., mještanima naselja Antonci  i Kosinožići predstavljeni su već započeti radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava naselja Antonci te predstojeći radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava naselja Kosinožići. Uz zainteresirane građane prezentaciji su prisustvovali predstavnici Mjesnog odbora Nova Vas, Odvodnje Poreč, Istarskog vodovoda te izvođača radova, tvrtke Iskop d.o.o.

Nakon uvodnog govora predsjednika MO Nova Vas Rolanda Kosinožića, pregled ugovorenih radova i informacije o rokovima, načinu izvedbe i tehničkim podacima buduće mreže izložio je tehnički direktor Odvodnje Poreč d.o.o., Srđan Mažar kroz sažetu prezentaciju.

Tijekom 2020. i 2021. godine obavljeni su radovi u ukupnoj vrijednosti od 568.000 eura na izgradnji glavnog kanalizacijskog kolektora, koji su se odvijali po lokalnoj cesti LC 50046 kroz naselja Antonci, Kosinožići i Vežnaveri.  Izgrađeno je oko 2.924 metara gravitacijskih i tlačnih kolektora te 2.070 metara vodovodne mreže.

Građani na prezentaciji - Foto Odvodnja Poreč
Građani na prezentaciji – Foto Odvodnja Poreč

U sklopu predstojećih radova na izgradnji kanalizacijskih sustava naselja Antonci i Kosinožići izvest će se ukupno 2.590 metara gravitacijskih i tlačnih kolektora te četiri crpne stanice. Također, radi sanacije dotrajalog cjevovoda, uz infrastrukturu javne odvodnje izvesti će se paralelno i vodovodna mreža u duljini od cca  1.920 m. Gradnja kanalizacijskog sustava naselja Antonci započela je 10. ožujka uvađenjem izvođača radova u posao, a trajat će do početka turističke sezone. Nastavak radova očekuje se u rujnu.

Ukupna vrijednost radova na izgradnji kanalizacijskih sustava naselja Antonci i Kosinožići iznositi će oko 986.000 eura, a ukupno će na tom području s dovršetkom svih radova biti  uloženo  2.133.000 eura.

Dovršetkom izgradnje navedenih kanalizacijskih sustava te puštanja u funkciju, omogućit će se priključenje 125 objekata na sustav javne odvodnje.

Također, bitno je za napomenuti da je na području MO Nova Vas u tijeku i priprema natječajne dokumentacije za potrebu izgradnje kanalizacijskog sustava naselja Vežnaveri,  u duljini od oko 805 metara s dvije crpne stanice. Procijenjena vrijednost investicije iznosi oko 336.000 eura.

Nakon izlaganja, zainteresirani građani imali su priliku postaviti pitanja predstavnicima Odvodnje Poreč, Istarskog vodovoda i Izvođača radova.

U nizu postavljenih pitanja mještane je najviše zanimalo:

  • detaljnija dinamika izvođenja radova po pojedinim dijelovima naselja,
  • regulacija prometa za vrijeme izvođenja radova,
  • troškovi priključenja na izvedenu infrastrukturu te rok u kojem se korisnici trebaju priključiti,
  • ostali detalji vezani za pojedinačne kućne priključke.

Prisutni građani MO-a Nova Vas pokazali su veliku zainteresiranost za predstojeće radove, a opći je dojam da je ovakva vrsta informiranja obostrano vrlo korisna kako bi se radovi izveli na zadovoljstvo budućih korisnika. Iskazana je potreba daljnje suradnje i tolerancije tijekom izvođenja radova radi što uspješnije provedbe projekata, objavljeno je iz Odvodnje.

Foto SRD Erik Radin Novigrad

SRK “Erik Radin” nastavlja s akcijama čišćenja podmorja u Novigradu

Foto Srednja škola Mate Balote Poreč

POREČ: Balotini učenici pokazali izvrsno znanje talijanskog jezika na istarskom natjecanju