in

ParkWallet – Umag uveo novi i jednostavniji način plaćanja gradskog parkinga

Veliki parking na rivi

Grad Umag svojim je građanima prošlog tjedna predstavio novi i jednostavniji način plaćanja gradskog parkinga. Riječ je o ParkWallet sustavu koji omogućava plaćanje parkinga s pametnog telefona kreditnom karticom, a koji je namijenjen građanima Umaga kao i stranim turistima.

Ova besplatna aplikacija među prvima je u Hrvatskoj, a nudi transparentno praćenje vremena isteka parkinga s mogućnošću produživanja, kao i pregled izvršenja plaćanja.  Prije isteka korisnik dobiva notifikaciju o isteku. Naplata parkinga se izvršava putem kreditnih kartica American Express, Visa i MasterCard.

“Tu će unijeti podatke s kartice koje će zaštititi tajnim pinom koji će morati unositi pri svakom plaćanju parkiranja (taj će pin spriječiti zloupotrebu kartice ako netko izgubi mobitel). Za razliku od plaćanja SMS-om, kada mobilni operatori naplaćuju i slanje poruke sa 0,65 ili 0,69 lipa po poruci, putem aplikacije naplaćuje  se samo cijena parkiranja. – Korisnici  sve podatke mogu spremiti pa ih neće iznova morati utipkavati, a za razliku od SMS-parkiranja, imaju i evidenciju o plaćenim iznosima pa  poslovni korisnici mogu pravdati račune. Veliki je to iskorak za razvoj sustava parkinga u gradu, budući da do sada nije postojala aplikacija takve vrste”, kazali su iz Grada.

Osim pregleda u mobilnoj aplikaciji na raspolaganju je i detaljniji pregled transakcija kroz web sučelje dostupno i s računala.

Zahvaljujući jednostavnom korištenju i brzini plaćanja, korisnik je stalno prijavljen u aplikaciju dok eksplicitno ne zatraži odjavu. Osim odjave, korisnik može i u potpunosti izbrisati sve podatke na mobitelu vezane za korištenje aplikacije, što uključuje i podatke o samoj kartici.

ParkWallet omogućuje korisnicima da se ne naplaćuje trošak SMS-a, što rezultira jeftinijim parkiranjem, transparentni pregled potrošnje kroz mobilnu ili web aplikaciju, mogućnost korištenja novih usluga (npr. višesatne karte), ispis računa kroz web aplikaciju, sigurna kupovina pomoću kreditnih kartica i višejezičnost. (Izvor gradonačelnik.hr).

POREČ: Počinje deratizacija u kanalizaciji

Dijelovi TARA bez vode 12. lipnja