in

Poduzetnički inkubator Poreč aktivno radi na EU projektima – Od sporta i poduzetništva do povećanja digitalne pismenosti

Poduzetnički inkubator Poreč ovih dana intenzivno radi na izradi Plana razvoja Grada Poreča za razdoblje od 2021. do 2031. godine, a preuzeo je ulogu lokalnog koordinatora za obavljanje i koordinaciju poslova strateškog planiranja i upravljanja razvojem za Grad Poreč. Međutim, Poduzetnički inkubator aktivno radi i na EU projektima.

Tako je postao važan partner i koordinator projekata za Sportsku zajednicu Grada Poreča. Trenutno koordinira projekt ENDURANCE, sufinanciran iz programa Erasmus Plus Europske Komisije, koji okuplja osam partnera iz sedam zemalja (Belgija, Bugarska, Hrvatska, Finska, Italija, Slovačka i Španjolska). ENDURANCE “preispituje” podučavanje i učenje poduzetništva temeljenog na zajedničkim karakteristikama između sporta i poduzetništva.

Također, podnesena je prijava projekta Entrepreneurship in sports breaks – ENTIRE na program Erasmus + Sport – velika suradnička partnerstva. ENTIRE će promovirati i podržavati dvostruku karijeru za studente-sportaše pružajući mogućnost učenja radeći ne samo čitajući materijale. Prijavitelj je Rugby Srbija, a Poduzetnički inkubator Poreč partner.

Također, podnesena je prijava za „Through EU project to digital society“ na Erasmus + Program. Koordinator je Poduzetnički inkubator Poreč, uz četiri partnera iz Hrvatske, Italije, Bugarske i Bosne i Hercegovine. Cilj projekta je implementacija neformalne edukacije kojim će se povećati digitalna pismenost osoba s niskom razinom znanja. Ciljana skupina su predstavnici nevladinih udruga iz partnerskih zemalja, odnosno sportske i kulturne udruge, udruge civilnog društva ili fizičke osobe koje iskažu interes.

U tijeku su dvije prijave projekata na program Erasmus + Sport:

  • Projekt „Financial Education for Athletes“ čiji je prijavitelj L`orma Società Sportiva Dilettantistica, Italija, a partner Poduzetnički inkubator Poreč
  • te Projekt „Dual career“ čiji je prijavitelj Rugby, Srbija, a partner Poduzetnički inkubator Poreč

Poduzetnički inkubator Poreč uključio se i u projekt CROSTO (CROatian Sustainable Tourism Observatory) – dugoročni međunarodni istraživački projekt Instituta za turizam pokrenut s ciljem mjerenja i praćenja održivosti turizma na području Republike Hrvatske. Uspostavljen u suradnji i pod okriljem Svjetske turističke organizacije (UNWTO), a bavi se mjerenjem i praćenjem održivosti turizma na lokalnoj razini. Osim toga, Poduzetnički inkubator Poreč glavni je dionik projekta „Poduzetan Poreč“ kojeg se planira financirati iz sredstava Mehanizma za oporavak i otpornost, piše u priopćenju Grada Poreča.

stipendije

Istarska županija dodijelila 20 stipendija studentima slabijeg imovnog stanja

VIŠNJAN: Skulptura Sunčev vjetar Korada Korlevića krasi istočni ulaz u mjesto