in

POREČ: Valamar kreće s investicijom u ex hotel Pical koja stoji od početka pandemije

Vizualizacija buduće zone Pical u Poreču - Foto Valamar Riviera

Nadzorni odbor Valamar Riviere danas je donio odluku o promjenama u funkcijama unutar svojeg sastava te dao prethodne suglasnosti na investicije i razvoj poslovanja u idućem periodu.

Kako nadalje piše u priopćenju ove porečke hotelijerske kompanije, Valamar ponovno pokreće investiciju u projekt Pinea u ukupnoj vrijednosti od 130 milijuna eura, čija je izgradnja započeta 2019. godine. Uslijed pandemijske krize gradnja je privremeno obustavljena u ožujku 2020. godine, a zatim i odgođena zbog energetske krize, inflacije i usporavanja gospodarskog rasta. Nadzorni odbor Valamar Riviere odobrio je pripremne aktivnosti za ponovno pokretanje izgradnje Pinea Valamar Collection hotela 5* u narednom investicijskom ciklusu.

„Ulaganje u hotel Pinea predstavlja  najveće  pojedinačno ulaganje u hrvatski turizam čime će zona Pical postati jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj. Posebna pažnja posvećena je razvoju sadržaja za cjelogodišnji turizam visoke kvalitete, te sam uvjeren da će izgradnja hotela imati značajan pozitivan utjecaj na poslovanje Valamara, destinaciju Poreč i općenito na razvoj održivog turizma“ – istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara.

Valamar je uspješno realizirao investicije za sezonu 2023. u ukupnom iznosu od 58 milijuna eura. Najznačajnija ulaganja u iznosu od 32 milijuna eura uključuju rekonstrukciju i repozicioniranje tri hotela u Dubrovniku: Valamar Tirena, Valamar Lacroma Dubrovnik i Valamar Club Dubrovnik. U Dubrovniku je izgrađen i najveći obiteljski zabavni centar na Jadranu s brojnim edukativno-zabavnim sadržajima za djecu svih uzrasta.  Za sezonu 2024. dana je prethodna suglasnost na ulaganja Valamar grupe ukupne vrijednosti 66,2 milijuna eura, uključujući ulaganja Imperial Riviere koja su najvećim dijelom usmjerena urepozicioniranje hotela Eva na otoku Rabu i renovaciju turističkog naselja Rivijera u Makarskoj, ukupne vrijednosti oko 37,5 milijuna eura.

Usvojen je i dugoročni plan nagrađivanja ključnih rukovoditelja u dionicama u periodu od 2023. do 2026. godine koji potiče lojalnost, fokus na ostvarivanje poslovnih ciljeva i povećanje vrijednosti za dioničare. Vrijednost programa za nagrađivanje određena je prema godišnjem povećanju tržišne kapitalizacije i rasta operativne dobiti, a ukupni godišnji iznos za nagrađivanje ne može prelaziti 10% iznosa dividende koja se isplaćuje dioničarima u toj godini.

Za novog predsjednika Nadzornog odbora izabran je Franz Lanschützer, koji je od ranije obnašao dužnost potpredsjednika Nadzornog odbora. Dosadašnji predsjednik nadzornog odbora, Gustav Wurmböck, koji je na toj poziciji proveo posljednjih 20 godina, odlučio je predati vodstvo u nove ruke ali nastavlja biti član Nadzornog odbora do isteka mandata 2025. godine te nadalje ostaje uključen kao dugoročan dioničar Valamara. Za potpredsjednika nadzornog odbora izabran je Daniel Goldscheider, koji je član Nadzornog odbora Valamara od ranije. Time će se osigurati kontinuitet podrške najvećih dioničara u upravljačkoj strukturi Valamara i poslovni model koji stvara nove vrijednosti za dionike kroz dugoročna ulaganja u kvalitetu, zaposlenike, destinacije, inovacije i pozitivan društveni učinak, navodi se u priopćenju Odnosa s javnošću Valamar Riviere.

Slatka Istra u Vižinadi

HTZ odobrio TZ-u Vižinada bespovratna sredstva za tri projekta

Buje - Foto Tanja Kocijančić

BUJE: Večeras, 28.6., koncert polaznika International Academy Crescendo i prijatelja