in

POREČ: Za obrtnike održana radionica o poslovnom planiranju

Udruženje obrtnika Poreč u suradnji s poduzećem Pbiro iz Rijeke organiziralo je jučer u Obrtničkom domu radionicu o poslovnom planiranju. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka SCZRH, pozivu se odazvalo pet obrtnika. 

Radionicu je otvorio Robert Velenik, tajnik Udruženja zahvalivši predavačima Pbiroa na dolasku. Prisutnima je izrazio podršku, te nagovijestio buduće aktivnosti koje Udruženje obrtnika Poreč sprema, a kako bi bilo uz obrtnike u ova zahtjevna vremena.

Radionicu je vodio Boris Debelić, vlasnik poduzeća Pbiro. Poslovni plan je osnovni instrument pri realizaciji kredita od banaka, privlačenja investitora i ostvarivanja bespovratnih potpora jer omogućava procjenu profitabilnosti i održivosti poslovne aktivnosti. U sklopu informativne radionice predstavljene su mjere za pripremu poslovnog plana koje obuhvaćaju prikupljanje vjerodostojnih obrada nužnih za planiranje.

Radionica je potrajala nešto više od sat vremena, a obrtnici su aktivno sudjelovali postavljanjem pitanja i komentarima. Zahvaljujući sufinanciranju Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, prisustvovanje je bilo besplatno.

Iduće radionice Pbiroa u Obrtničkom domu bit će održane u četvrtak 19.11.2020. s temom Otvoreni EU i nacionalni i/ili lokalni natječaji, te u četvrtak 26.11.2020. s temom Izvori financiranja i ESIF financijski instrumenti.

POREČ: U subotu radionica za djecu PRIČE IZ ŠUME

Napuhao 2.26: Vozio pijan pa “zaradio” kaznu od 9.700 kuna