in

POREČU dodijeljena nagrada “Grad – prijatelj ženskog poduzetništva”

Zagreb je na sam Dan žena peti put ugostio Kongres poduzetnica, najveće poslovno okupljanje žena u poduzetništvu Hrvatske i Jugoistočne Europe. Kongres koji tradicionalno okuplja između 500 i 600 žena iz Hrvatske i regije, bio je i ostao stjecište otvaranja novih poslovnih prilika, razmjene iskustava, želje za suradnjom i umrežavanjem, te podizanja znanja, kompetencija i vještina poduzetnica, ali i svih oni žena koje razmišljaju o poduzetništvu kao svom karijernom izboru.

I ove je godine na Kongresu sudjelovao Grad Poreč, kao prvi grad iz primorske Hrvatske koji nosi titulu prijatelja ženskog poduzetništva. Upravo je u toj kategoriji Poreču dodijeljena nagrada kao gradu koji aktivno promiče žensko poduzetništvo, inicira, organizira i financira edukacije i manifestacije kojima se jača žensko poduzetništvo te pomaže ženama na realnom tržištu. Nagradu je u ime Grada Poreča preuzeo gradonačelnik Loris Peršurić, koji je zahvalio na priznanju ali i silnom radu i trudu mnogih žena, koje kroz svoj angažman kreiraju grad s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj.

Stvaranje povoljne poduzetničke klime za žene i poticanje ženskog poduzetništva jedan od glavnih zadataka porečkog gradskog upravnog odjela za opće poslove i gospodarstvo. – U Poreču žene podnose čak 30% više zahtjeva za mjere za poduzetnike. Stoga se Poreč može izdvojiti kao svijetli primjer poticanja ženskog poduzetništva u Hrvatskoj i putokaz svim ostalim jedinicama lokalne i regionalne samouprave., veli pročelnica odjela Morena Mičetić Fabić, koja je zajedno sa sedam porečkih poduzetnica – Lorenom Močibob, Danijelom Putnik, Katarinom Vojnović, Kristinom Radolović, Ivanom Barišić, Danijelom Hlanudom te Anamarijom Pustijanac Vinković danas predstavljala Poreč na Poduzetničkom sajmu u sklopu Kongresa poduzetnica.

Dodajmo kako je porečka poduzetnica Lorena Močibob bila i jedna od finalistica izbora za Najpoduzetnicu u kategoriji Naj inspiracija.

Kongres se i ove godine, sadržajem i posjećenošću, svrstao rame uz rame najvećim europskim manifestacijama namijenjenim poslovnim aktivnostima žena na realnom tržištu. Zajednički ga organiziraju Ženski poduzetnički centar i Grad Zagreb, uz suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te ostalim partnerima.

FUNTANA: Poziv građanima na prezentaciju nove odluke o prometu

Istarsko-kvarnerski EKIPNI KROS: Porečki Maximvsi osvojili tri pehara!