in

Premijer o gradnji druge cijevi Tunela Učka i cesti do Matulja: Još 12 km do spajanja Istre s mrežom autocesta

Premijer Plenković osvrnuo se jučer u Rijeci na velike projekte koji se realiziraju u Primorsko-goranskoj županiji uz financijsku potporu Vlade. Istaknuo je da je u mandatu njegove dvije Vlade u tu županiju uložilo toliko sredstava da bi se život poboljšao, što je vidljivo pri svakom posjetu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković jučer je boravio u Primorsko-goranskoj županiji, a posjet je započeo sastankom s primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom.
“Naša generalna ocjena svih projekata, investicija pa i potpore Primorsko-goranskoj županiji, izrazito je pozitivna i dobra”, istaknuo je premijer Plenković.

Naveo je pritom veliku investiciju u Bolnicu za majku i dijete KBC-a Rijeka koja je jedno od najvećih strateških ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu u Hrvatskoj proteklih godina.
Vlada je, dodao je, zainteresirana ne samo da se dovrši ova zgradu kroz nekoliko mjeseci, već da se nastavi projekt druge zgrade ove bolnice KBC-a u Rijeci.
Osvrnuo se i na situaciji u brodogradilištu 3. maj, podsjetivši da je Vlada 2019. godine donijela stratešku odluku da se 3. maju i njegovim radnicima pruži šansa i pruži ruka.

Važnost tunela Učka i druge trake ceste od Učke do Matulja

”Između 2019. i 2022., zahvaljujući odlukama Vlade, jamstvima i kreditima, pravovremeno su dovršena sva tri broda koja su bila na navozima”, rekao je premijer dodavši da je za daljnji uspješan rad 3. maja potrebno ozbiljno restrukturiranje, razrješavanje svih pravnih pitanja te racionaliziranje i učinkovitije poslovanje.

Potom je komentirao i tijek radova na tunelu Učka te drugoj traci ceste prema Matuljima. Istaknuo je da posao probijanja druge cijevi napreduje jako dobro te da će se s izgradnjom preostalih 12 kilometara od Učke do Matulja istarski ipsilon i Istra spojiti s mrežom autocesta u RH.

‘To će biti ogroman iskorak i jedno veliko prometno olakšanje u turizmu. Vidimo kako su sjajni rezultati u Istri i Primorsko-goranskoj županiji u ovoj najboljoj turističkoj sezoni dosad”, kazao je premijer.

Izvor Vlada RH

gužva na ipsilonu pixsell

Gužve na cestama, prema Kaštelu i Plovaniji kolona 5 km

Foto Općina Sveti Petar u Šumi

Sv. Petar u Šumi i ove godine sufinancira nabavu školskog pribora