in

Radovi u Krničkom portu teku po planu – Polaže se zadnja trećina vodovodnih cijevi

-Radovi se odvijaju po planu. Projekt je iniciran s naše strane izradom projektne dokumentacije. Vodovod je nositelj investicije koja se sto posto financira iz fondova EU-a, rekao je načelnik Općine Marčana Predrag Pliško govoreći o radovima koji su u tijeku još od prošle godine u naselju Luka Krnica (Krnički Porat). Rekonstruira se vodovodna mreža što će doprinijeti povećanju kapaciteta i kvaliteti vodoopskrbe lokalnog stanovništva. Vrijednost investicije je nešto više od 4,7 milijuna kuna s PDV-om za izvođenje radova i još 155 tisuća kuna bez PDV-a za stručni nadzor građenja i usluge koordinatora zaštite na radu. 

-Od Krnice do Krničkog Porta sad se polaže zadnja trećina vodovodnih cijevi. Planirani dovršetak radova je do početka sezone, odnosno do 15. lipnja, naglasio je načelnik Pliško.

Ovim će se zahvatom postojeća potkapacitirana vodovodna mreža zamijeniti i pružit će se daljnji uvjeti za razvoj naselja, kao i za protupožarnu zaštitu, što je također jako bitan argument opravdanosti zahvata, komentirao je nadalje načelnik.

Projektom je predviđena rekonstrukcija ukupno 2.770 metara novog cjevovoda izvedenog iz nodularnog lijeva DN100, izvedba novog okna s kontrolnim vodomjerom, uklanjanje dvije postojeće prekidne komore te izvedba dvije nove redukcijske stanice. Predviđena je i sanacija postojeće vodospreme te rekonstrukcija svih postojećih kućnih priključaka u zoni zahvata (23 vodomjerna okna). Postojeći sustav je izgrađen prije 30-tak godina, dotrajao je i poddimenzioniran, s obzirom na važeću prostorno-plansku dokumentaciju i protupožarne propise.

Bez struje 5. veljače dio Novigrada i Brtonigle

POREČ: Objavljena brošura Proračun u malom