in

Tjedan odmora vrijedan: Upola jeftinije do noćenja u hotelu, ulaznice za nacionalne parkove ili ručka u restoranu

I Plitvice po izuzetno povoljnim cijenama

Zbog koronavirusa otkazuju se neki avionski letovi prema Hrvatskoj. Usporen je i booking za uskrsne blagdane. Kako bi spasio predsezonu, ministar turizma okreće se domaćim gostima.

Ministar Gari Cappelli domaćim gostima nudi odmor u pola cijene. Iako je mjeru predstavio u petak na Kriznom stožeru, riječ je zapravo o akciji koja se u Hrvatskoj planira već godinu dana, pa će tako putovanje, ručak u restoranu ili pak noćenje u hotelu za domaće goste biti jeftinije 50% i to od 10. do 19. travnja.

Popusti će vrijediti za cijelu Hrvatsku. Deset proljetnih dana idealno je vrijeme za otkrivanje novih znamenitosti. Dubrovačke zidine u ponedjeljak će donijeti odluku hoće li sniziti cijenu ulaznice, koja je inače 200 kuna.

U nacionalnim parkovima Krka i Plitvička jezera ulaznice će biti upola jeftinije. S ulaznicama kupljenim putem interneta, u najstarijem nacionalnom parku u Hrvatskoj odrasli će uživati za 90 kuna, a djeca za 25 kuna. Tu su i popusti na hranu u određenim restoranima na Plitvicama. U slasnim delicijama po nižim cijenama uživat će se diljem zemlje. No, do destinacije treba i doći.

Croatia Airlines će zajedno sa svojom turističkom agencijom kreirati posebne pakete putovanja u Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar i Pulu. U cijenu će biti uključen avionski prijevoz te hotelski smještaj.

Osim provoda i odmora, prilika je ovo i za popularizaciju domaćih destinacija. Građani ovakve akcije pozdravljaju.

Stranim turistima Hrvatska nije skupa, no Hrvatima je ona bez ovakvih ponuda često nedostižna.

No, još uvijek nije definirano tko će sve sudjelovati u ovoj akciji. Ministar turizma Gari Cappelli u petak je rekao da je već 100 partnera potvrdilo sudjelovanje, a više detalja trebali bismo doznati u utorak.

No, iako je akcija najavljena u petak na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, ovaj projekt je nešto što se priprema z danjih godinu dana, i to ne samo za predsezonu već i za jesen.

Cilj je svakako motivirati domaće goste. U vrijeme kada se letovi otkazuju, grupni dolasci dobro će doći, a ova akcija i 1. svibnja bit će najveći test. Ako tada bude sve u redu, onda je Hrvatska mirna, ako ne, onda će Vlada morati imati neki plan jer je svaka peta kuna u Hrvatskoj zarađena od turizma. (Izvor Dnevnik Nove TV)

Policija savjetuje sudionike u prometu – poseban oprez zbog većeg broja biciklista i motociklista

FUNTANA: Poziv građanima na prezentaciju nove odluke o prometu