in

TZ TAR-VABRIGA poziva na plaćanje turističke pristojbe – Na terenu je inspekcija

Foto TZ Tar-Vabriga

Turistička zajednica Tar-Vabriga podsjetila je već svoje iznajmljivače o obavezi plaćanja turističke pristojbe i turističke članarine. Naime, osim kroz newslettere sada to čije i javim putem, jer su dobili informaciju da je Državni inspektorat počevši od 6. rujna započeo intenzivnije obavljanje inspekcijskih nadzora nad provedbom Zakona o turističkoj pristojbi kod ugostitelja (pravnih i fizičkih osoba i obrtnika).

Ljubazno vas molimo da provjerite vaše uplate putem sustava eVisitor te ukoliko postoji dugovanje da ga podmirite do kraja rujna.  

Poštivanje propisanih rokova u interesu je obveznika plaćanja boravišne pristojbe radi izbjegavanja dodatnih troškova od strane institucija koje provode nadzore nad plaćanjem ove obveze.  Za eventualne nejasnoće ili pojašnjenja možete nam se obratiti na broj telefona (052) 443 250 ili na e-mail:info@tar-vabriga.com, ističe direktorica TZ-a Sanja Žužić.

Iznajmljivač boravišnu pristojbu plaća paušalno, a visina paušalne boravišne pristojbe vezana je za osnovni krevet, u tri jednake rate:      

I rata  – najkasnije do 31. srpnja,

II rata – najkasnije do 31. kolovoza,

III rata – najkasnije do 30. rujna.

-Ukoliko ste registrirani kao obrt ili poduzeće boravišnu pristojbu plaćate po osobi po noćenju. Više informacija možete pronaći ovdje: https://www.tar-vabriga.com/hr/o-nama/za-vlasnike-smjestaja/642  Podaci za uplatu boravišne pristojbe također se nalaze u sustavu za prijavu gostiju eVisitor. Turističku pristojbu dužni ste uredno podmirivati svakog prvog, odnosno 15. u mjesecu ili po isteku boravka gosta koji je boravio u vašem objektu.

Vlasnike kuća i stanova za odmor podsjećamo da također provjere jsu li u cijelosti podmirili turističku pristojbu za sve prijavljene u svom objektu. Do 30. rujna trebalo bi podmiriti eventualno dugovanje, poručuju iz TZ-a.

Farmaceutski div povlači lijek iz Hrvatske, pacijenti ostaju bez terapije

KAŠTELIR-LABINCI: Ribarska zadruga Istra zapošljava – Traži se djelatnici za rad u pogonu