in

U LABINCIMA otvorena novoizgrađena cesta vrijedna 5,5 milijuna kuna

U sklopu proslave zaštitnika mjesta, Sv. Ivana, u Labincima je jučer svečano inaugurirana nova prometnica, vrijedna 5,5 ilijuna kuna s ostalom infrastrukturom, kojom je dovedeno u red cijelo novo naselje s brojnim novim kućama.

Na otvorenju ceste govorio je načelnik Enio Jugovac, koji je uz pomoć mještana svečano prerezao vrpcu novoizgrađene ceste koja je dobila i uporabnu dozvolu.

Podsjetimo, bila je to najveća ovogodišnja komunalna investicija Općine Kaštelir-Labinci, financirana iz europskih fondova. Asfaltirano je ukupno 1.100 metara prometnice u južnom dijelu naselja Labinci. Ovaj je projekt u potpunosti financiran potporom iz Programa ruralnog razvoja u iznosu od 5,5 milijuna kuna. Radove je obavila buzetska tvrtka Nera, a osim asfaltiranja i uređenja oborinske odvodnje i nogostupa, postavljene su cijevi za buduće uvođenje telekomunikacijskih kablova (koji su sada zračni) pod zemlju, a HEP je izgradio i dodatne šahtove za kasnije provlačenje kablova, kojima se kani povezati buduće trafostanice u ovom dijelu naselja.

Ovim je asfaltom modernizirana i u pristojno stanje dovedena dosadašnja makadamska prometnica kroz novoizgrađeni dio naselja, u kome se uz stalne stanare nalaze i mnoge novoizgrađene kuće za odmor. Radovi su planski odrađeni tijekom zime, kako se ne bi protegnuli na sezonu i time onemogućili rad iznajmljivačima.

Općina je cijeli iznos najprije morala osigurati kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvitak, a sada će predati zahtjev za refundacijom sredstava nadležnoj državnoj agenciji, rekao je načelnik Enio Jugovac.

VRHUNAC TOPLINSKOG VALA: Pred nama 2 najtoplija dana, u četvrtak do 38 °C

LABINCI: Proslava zaštitnika Sv. Ivana uz procesiju, dječju pjesmu i ples, izložbu i izvrsnu svirku