in

Usluga Poreč odabrala novog direktora javnim natječajem

Luka Maleš - Foto Usluga Poreč

Grad Poreč nastavlja s promicanjem i osiguravanjem transparentnosti u svom poslovanju i poslovanju gradskih tvrtki. Prvi put Usluga Poreč birala je direktora javnim natječajem, koji se održao u razdoblju od 9. do 24. veljače 2022. godine, a ne samo, kao do sada, odlukom Skupštine. Dodatno, u odabiru je sudjelovalo i povjerenstvo koje su sačinjavali predstavnici vladajućih i oporbenih političkih opcija, predstavnik nadzornog odbora te predstavnici općina Poreštine, suvlasnice Društva. Nakon provedenog natječaja, odluku o odabiru kandidata danas je potvrdila Skupština Usluge Poreč d.o.o. Funkciju direktora Usluge od sada će obnašati Luka Maleš, magistar međunarodnog menadžmenta koji na ovu poziciju dolazi iz privatnog sektora.

upravna zgrada usluga odvodnja poreč
Sjedište komunalnih tvrtki Usluga i Odvodnja

– Usluga Poreč do sada je radila zaista dobar posao. Kontinuirano se radilo na podizanju kvalitete usluge i odnosa s korisnicima. U tom smjeru nastavljamo i dalje. Pratit ćemo nove trendove gospodarenja otpadom i pružati što bolju uslugu našim korisnicima – rekao je Luka Maleš, novi direktor Usluge Poreč.

Danas je održana i Skupština Odvodnje Poreč, na kojoj je, također nakon provedenog javnog natječaja, te prijedlogom povjerenstva u sastavu predstavnika vladajućih i oporbenih političkih opcija, predstavnika nadzornog odbora i općina Poreštine koje su suvlasnice Društva, i odlukom Skupštine odlučeno da direktor ostaje Milan Laković.

Milan Laković - Foto ODvodnja Poreč
Milan Laković – Foto Odvodnja Poreč

Provođenje javnog natječaja za direktorska mjesta u navedenim poduzećima samo su jedan u nizu koraka transparentnog poslovanja u kojemu je Grad Poreč pionir. Podsjetimo, jedan od tih koraka bila je i aplikacija za praćenje svih isplata iz gradskog proračuna kojom se Grad Poreč zalažu za otvorenost prema građanima. Sve su to europski standardi kojima Poreč teži i kojima će nastaviti težiti. Grad Poreč i dalje će implementirati rješenja koja osiguravaju transparentnost te biti primjer i ostalim gradovima.

policija auto foto mup pu istarska

PAZIN: Otkriven kradljivac auto prikolice

TAR: Antea Blažević izvrsna na natjecanju iz likovnog odgoja