in

VIŽINADA gradi novih 7 km kanalizacije s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda

Prošlog tjedan na sjednici Odbora za upravljanje nekretninama, komunalni sustav i prostorno uređenje Općine Vižinada održana je prezentacija glavnog projekta sustava prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja sanitarnih otpadnih voda jugozapadnog dijela općine koji obuhvaća područje naselja Lašići, Vrh Lašići, Bukori, Baldaši i Ohnići, doznajemo od načelnika Marka Ferenca.

Radi se o projektu izgradnje kanalizacijske mreže dužine oko 7 kilometara s tri crpne stanice i uređajem za pročišćavanje otpadnih voda veličine 200 + 200 ES (ekvivalenata stanovnika). Nositelj projekta je komunalna tvrtka Odvodnja Poreč, a projekt je izradila firma Flum-ing iz Rijeke.

-Izradu projektno-tehničke dokumentacije ukupne vrijednosti 412.500 kuna financiraju Hrvatske vode s udjelom od 80% i Općina Vižinada s 20%. Prethodno je u jednakim omjerima financirana i izrada idejnog projekta u svrhu ishođenja lokacijske dozvole čija je vrijednost iznosila 199.323 kune.
Po rješenju imovinsko-pravnih odnosa započet će se postupak ishođenja građevinske dozvole, a potom se provedba projekta planira financirati iz europskih fondova. Pravovremenom pripremom projekata imamo veće mogućnosti za korištenje sredstava iz europskih fondova te se ovom prilikom zahvaljujem Hrvatskim vodama koje su nam sufinancirale dokumentaciju, kao i Odvodnji Poreč koje su odradile operativni dio projekta, rekao je načelnik Ferenac prilikom predstavljanja projekta.

Projekt su u ime tvrtke Odvodnja Poreč predstavili tehnički direktor Srđan Mažar i rukovoditelj sektora operative Siniša Pilat te Miroslav Vujčić u ime projektanata iz tvrtke Flum-ing, doznali smo od načelnika.

Istra: U ponedjeljak novih 75 zaraženih i jedna preminula osoba

Korona covid maska maskice zaštitne

Nacionalni stožer: Hrvatska ima 1.313 novih slučajeva, umrle 33 osobe