in

VIŽINADA: Otvoren poziv na savjetovanje s javnošću o načinu pružanja usluge sakupljanja komunalnog otpada

Općina Vižinada na svojim je web stranicama objavila javni poziv na savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada.
Tim se putem poziva zainteresirana javnost da dostavi svoje prijedloge i mišljenja na nacrt ove odluke. Prijedlozi i mišljenja mogu se dostaviti na popunjenom obrascu koji se nalazi na web stranici općine i poslati na navedenu e-mail adresu, ili na adresu Općina Vižinada-Visinada, Vižinada 18a, Vižinada.
Savjetovanje će trajati do zaključno 26.01.2022. godine a sve detalje pronaći ćete na www.vizinada.hr.

Po završetku savjetovanja, sva pristigla mišljenja i prijedlozi bit će razmotreni, te prihvaćeni ili neprihvaćeni uz obrazloženja koja su sastavni dio Izvješća o savjetovanju s javnošću.
Izvješće će biti objavljeno na mrežnim stranicama Općine Vižinada-Visinada (www.vizinada.hr)

Obrazloženje uz prijedlog odluke

Na temelju obveze proizašle iz članka 66. Zakona o gospodarenju otpadom (Narodne novine 84/2021) izrađen je Nacrt prijedloga Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području općine Vižinada. Kako se predloženom Odlukom propisuju odredbe kojima se uređuje pružanje javne usluge koja je usluga od općeg interesa, prava i obveze korisnika usluga kao i pitanja koja su od interesa za opću dobrobit, sukladno odredbama članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine, br. 25/13 i 85/15) i Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata (Narodne novine, br. 140/09) provodi se savjetovanje i uključivanje javnosti u postupak donošenja u svrhu prikupljanja informacija o interesima, stavovima i prijedlozima javnosti, objavila je Općina Vižinada na svojim stranicama.

ček i plišanac prva beba u 2022 grad pula

Mila Macinić iz Buja prva je beba rođena u 2022.

korona covid pexels ilustracija

Istarski stožer: Malo novozaraženih, čak tri preminule osobe