in

VIŽINADA: Sondina kampanja najnagrađivanija u Hrvatskoj i treća u čitavoj regiji

Kreativci iz Studija Sonda

Prema statistici B-reporta, koji od 2015. godine javnosti predstavlja godišnji pregled najnagrađivanijih kampanja na nacionalnim, regionalnim, europskim i globalnim festivalima oglašavanja i kreativnosti, te izložbama i natjecanjima s područja tržišnih komunikacija, kampanja Studia Sonda za Piquentum Sv. Vital: ‘Art directed by nature’ je za proteklu 2019. godinu treća najnagrađivanija u čitavoj regiji i prva u Hrvatskoj. Također je zahvaljujući tome Vinski podrum Buzet treći najnagrađivaniji oglašivač u regiji i prvi u Hrvatskoj, čime je jedna lokalna vinarija stala uz bok velikih oglašivača poput VipMobile ili Pipi Beverages, saznajemo u dizajnerskom Studiju sonda iz Vižinade.

B-report godišnje je izvješće slovenskog Marketing Magazina (MM), platforme specijalizirane za područje tržišnog komuniciranja u regiji (Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija).

Metodologija B-reporta zasniva se na sljedećim aktivnostima: Popis festivala i izložbi sastavljen je u suradnji s kreativnim direktorima i direktorima agencija te oglašivačima u regiji, te se svake godine procjenjuje relevantnost svih festivala, a bodovi se dodjeljuju prema važnosti dobivenih nagrada. Mjesto na regionalnoj ljestvici poretka zaslužuje se na temelju osvojenih nagrada na regionalnim, europskim i globalnim festivalima, smotrama i natjecanjima. Za formiranje nacionale ljestvice uzimaju se u obzir i nagrade na najvažnijim lokalnim ili nacionalnim festivalima. Poznato je da je Sondina kampanja za Piquentum u 2019. osvojila neke od najvažnijih nacionalnih (Grand Prix Ideje X na Danima komunikacija), regionalnih (Najbolja kampanja Balcannes-a) i globalnih natjecanja (Cannes Lions Bronze).

Prvo mjesto u regiji, prema izviješću B-Reporta, odnosi kampanja agencije McCann Beograd za kampanju “Ne odričem se”, namijenjenu osvještavanju slučajeva nasilja i diskriminacije nad LGBTI osobama (klijent: Da se zna) a drugo kampanja agencije Leo Burnett također iz Beograda “Mame dobrodošle na svet” (klijent VipMobile), objavila je Sonda na svojim web stranicama.

Je li flaširana voda jedna od najvećih prijevara stoljeća?

Bez vode 27. siječnja nekoliko porečkih ulica

ISTRAMET: Jesensko vrijeme bez minusa, pogoršanje stiže u utorak

ISTRAMET: Jesensko vrijeme bez minusa, pogoršanje stiže u utorak