in

GRAD POREČ objavio brošuru Proračun u malom za 2024.

Foto Grad Poreč

Grad Poreč objavio je brošuru „Proračun u malom“ kako bi građankama i građanima približio gradske financije i što bolje ih upoznao s najvažnijim dokumentom potrebnim za funkcioniranje grada u 2024. godini. Kroz ovu su brošuru, na jednostavan i slikovit način, prikazani najvažniji planirani godišnji prihodi i primici, te svi rashodi i izdaci Grada kako bi građani dobili potpunu informaciju o tome gdje se i kako troši javni novac.

Poreč „Proračun u malom“ objavljuje već desetu godinu za redom, a njegovom objavom potvrđuje visoku razinu transparentnosti i otvorenosti koja podrazumijeva točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca, što najvišom ocjenom već nekoliko godina ocjenjuje i Institut za javne financije koji u svom istraživanju vrši kontrolu lokalnih proračuna. Kao i ranijih godina, Proračun Grada Poreča, za sve stanovnike osigurava najviši nivo javnih usluga, koji se može pratiti i na platformi Otvoreni grad, putem koje je svima omogućeno praćenje isplata iz gradskog proračuna  i financijske kartice.

Iz „Proračuna u malom“ može se doznati koliko su i koji ukupni prihodi i rashodi Grada, što sve Grad financira, koliko se izdvaja za školstvo, socijalnu skrb i komunalnu infrastrukturu. Gradonačelnik Loris Peršurić u uvodnoj je riječi pozvao građane da svojim sugestijama sudjeluju u usmjeravanju proračunskih sredstava i stvaranju zajedničke slike budućnosti po želji građana – U Proračunu posebno smo vodili računa o zadržavanju standarda javnih potreba građana svih generacija, ali smo isto tako zadržali visoki komunalni standard uređenja našega grada, poručio je gradonačelnik, posebno izdvojivši započetu gradnju vrtića u Varvarima i Novoj Vasi, proširenje Doma za starije i nemoćne, daljnje ulaganje u nogometni kampus, gdje se planira gradnja još jednog terena i širenje, obnovu polivalentnih igrališta kod SRC „Veli Jože“, te nastavak velikog investicijskog ciklusa u starogradsku jezgru – obnovu Romaničke, kuće, rodne kuće Joakima Rakovca i nastavak arheoloških istraživanja kako pripremu za daljnje radove. Nastavlja se i s radovima na širenju kanalizacijske mreže do stopostotne pokrivenosti svih naselja, a planirana su i daljnja ulaganja u javnu rasvjetu, asfaltiranja, uređenja parkirališta, igrališta i drugo.

PDF verziju Proračuna u malom za 2024. godinu na hrvatskom jeziku možete pronaći u rubrici Proračun Grada Poreča na web stranici www.porec.hr ili preuzeti na linku, a uskoro će biti dostupna i verzija na talijanskom jeziku, objavio je Grad Poreč.

Foto Juraj Varga za Pixabay - Ilustracija

NOVO U ISTRI: Od ove godine za sve prvašiće upisi u školu elektroničkim putem

Foto Istarska županija

POTRES U IDZ-u: Župan o ostavci ravnatelja Istarskih domova zdravlja – Sustav funkcionira, sutra će objaviti ime privremenog čelnika