in

Grad Poreč podržao manifestaciju “Dan mladih Istarske županije” u Rovinju

Službeno se i Grad Poreč uključio u organizaciju manifestacije Dan mladih Istarske županije nakon što se u lipnju ove godine konstituirao novi saziv Savjeta mladih Grada Poreča. Naime, na inicijativu Savjeta mladih Rovinja a u suradnji sa savjetima Istarske županije, Pule, Pazina, Novigrada, Buzeta, Labina i Poreča prvi put će se u petak, 13. rujna, u Rovinju održati manifestacija Dan mladih Istarske županije.

Manifestacija će započeti u popodnevnim satima s tematskim prezentacijama za članove svih Savjeta mladih te za sve zainteresirane članove udruga za mlade koje djeluju na području Istarske županije.  Nakon radnog dana predviđen je zabavni dio programa na glavnom gradskom trgu od 21 sat s nastupom sastava Night Express i DJ So’Chic, priopćeno je iz Grada Poreča.

Ideja je da se manifestacija iz godine u godinu održi u drugom istarskom gradu ovisno o dogovoru između predsjednika gradskih Savjeta mladih.

– Drago mi je da kao grad, koji je i službeno grad s najmlađim stanovništvom u Istri, možemo podržati ovakva događanja. Vjerujem da će susret i suradnja Savjeta mladih iz cijele Istre doprinijeti da svojim kvalitetnim idejama, prijedlozima i željom da za svoje gradove naprave najbolje što mogu, pomognu i nama da što bolje radimo svoj posao. Samo skupa možemo stvarati gradove i Istru za buduće generacije, koje tek dolaze za nama, a uloga mladih u tome će sigurno biti presudna, istaknuo je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Nakon godine dana djelovanja Savjet mladih Rovinja je pored navedenog projekta pokrenuo i niz drugih aktivnosti u kojima zagovara aktivno uključivanje mladih u javni život s ciljem informiranja i savjetovanja mladih, te promicanja njihovih potreba i interesa.

– Pokrenuli smo i pilot projekt „Približavanja Gradske uprave i Gradskog vijeća mladima“ koji je obuhvatio dvjestotinjak maturanata. Zadovoljni smo sa rezultatima projekta te ćemo ga u suradnji sa rovinjskim srednjim školama provoditi svake godine. Cilj nam je zainteresirati mlade da svojim aktivnim uključivanjem doprinesu razvoju naše zajednice te danas sutra postanu odgovorni nositelji našeg društva, zaključio je gradonačelnik Paliaga izrazivši zadovoljstvo novonastalom suradnjom.

Porečan DIEGO ŽUŽIĆ na biciklističkom maratonu u Crikvenici

FUNTANA: Ribarska fešta 6. rujna uz Le Monde i Tu i tamo bend