in

Gradonačelnik Buzeta u samoizolaciji

Siniša Žulić Facebook

Gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić u samoizolaciji je, jer je prošlog tjedna bio na skupu djelatnika gradskog komunalnog poduzeća Park gdje je utvrđeno da je jedna osoba pozitivna na koronavirus.

Gradonačelnik je na svom Facebook profilu napisao:

Dragi moji, prošlog sam tjedna, doduše na kratko vrijeme i pristojnoj udaljenosti, boravio u prostoriji sa osobom kojoj je danas utvrđen pozitivan test na koronavirus. Iako postoji mala vjerojatnost zaraze, kako bih prije svega zaštitio zdravlje ljudi s kojima se susrećem po preporuci epidemiologa slijedeće ću razdoblje provesti u samoizolaciji. Taj kontakt ostvaren je na skupu djelatnika našeg komunalnog poduzeća “Park”, pa i veći dio djelatnika sljedećih nekoliko dana neće biti na svom radnom mjestu radi prevencije i sigurnosti ostalih sugrađana. Bez obzira na situaciju, sve aktivnosti i djelatnosti koje obavlja “Park” neće biti dovedene u pitanje. 

Ponavljam kako nema mjesta panici, već se radi o pojačanoj odgovornosti za zdravlje svih nas. Apeliram još jednom na svih vas da poštujete preporuke Stožera civilne zaštite RH, čuvajte sebe i jedni druge!”

Grad Buzet je u svom priopćenju to potvrdio, a donosimo ga u cijelosti:

“Dužnost nam je obavijestiti vas da se tijekom prošlog tjedna održao jedan skup djelatnika komunalnog poduzeća “Park”, na kojem je bio prisutan i naš gradonačelnik. Danas je utvrđeno da je jedna od prisutnih osoba nažalost pozitivna na koronavirus. Zbog povećanog opreza te zaštite zdravlja ostalih sugrađana veći dio djelatnika komunalnog poduzeća “Park” bit će u samoizolaciji, a isto tako i gradonačelnik Siniša Žulić, iako nije bio u direktnom kontaktu sa zaraženom osobom. Bez obzira na novonastalu situaciju sve aktivnosti “Parka” će se i dalje odvijati, a njihovi službenici bit će vam dostupni putem telefona i e-maila (info@park.hr).

I dalje nema mjesta panici, epidemiolozi odlično obavljaju svoj posao, stoga vas molimo da se i dalje pridržavate svih uputa i propisanih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Zahvaljujemo vam na strpljenju!

Izvor Facebook i Regional Express

POREČ: Otvaraju se Vrtovi

POREČ: Otvaraju se Vrtovi

VELIKE UŠTEDE: U Poreč stižu 1.082 nove svjetiljke javne rasvjete koje će uštedjeti do čak 76% energije

VELIKE UŠTEDE: U Poreč stižu 1.082 nove svjetiljke javne rasvjete koje će uštedjeti do čak 76% energije