in

HAK: Pazite na poledicu

HAK screenshot

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, pa iz Hrvatskog autokluba vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Zbog olujnog vjetra za sav je promet zatvorena dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, izvijestio je HAK.

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb – Split – Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina – DC50 i DC27), autocesta A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale je državnom cestom kroz Gorski kotar – DC3), Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, državna cesta Maslenica – Zaton Obrovački (DC54) i Paški most.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionici od Bakra do Novog Vinodolskog, autocesti A7 Draga – Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće – Kraljevica zabrana je dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zimski uvjeti

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp-prikolice s tri ili više osovina, kombi-vozila visine preko 1.9 metara, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna zimska oprema u Lici, na državnoj cesti DC25 Gospić – Karlobag (D8).

Na graničnom prijelazu Bajakovo – Batrovci teretna vozila na izlaz čekaju jedan sat.

U prekidu su katamaranska linija Novalja – Rab – Rijeka i trajektna linija Porozina – Brestova.

Zbog najave orkanske bure danas i sutra putovanje Pula – Zadar na brzobrodskoj liniji 9141 neće se održati. Putovanje će se održati u nedjelju, 14. veljače.

Hitni broj 112 u od 2005. primio više od 30 milijuna poziva

Pod ovim će uvjetima raditi teretane i kafići, kladionice u Istri upitne