in

HAK: Počinje škola, vozite opreznije zbog puno djece na cestama

DANAS je početak nove školske godine, zbog čega će na cestama biti povećan broj djece odnosno školaraca u prometu pa su iz HAK-a vozače pozvali da osobito oprezno voze u blizini škola i vrtića. Na tim je područjima brzina kretanja vozila ograničena na najviše 40 kilometara na sat.

HAK podsjeća vozače da se pridržavaju prometnih propisa i pravila, poštuju prometne znakove i obrate pozornost na djecu koja hodaju uz cestu, jer su još zaigrana i nisu usredotočena na promet.

Na autocesti A1 puše jak vjetar

Iz Hrvatskog autokluba izvijestili su i da je zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar – Sveta Marija Magdalena te na lokalnoj cesti Križišće – Kraljevica (LC58107) zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar puše i na autocesti A1 između mosta Maslenica i tunela Sveti Rok, vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat. Zbog povremeno veće gustoće prometa moguća su čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

Na graničnom prijelazu Bregana teretna vozila na izlaz čekaju do pola sata, a teretna vozila na prijelazu Župana i Jasenovac na ulaz pola sata sata do sat.

RK Poreč poziva na upis u školu rukometa

Bager prevrnuo kamion na gradilištu