in

HAK: Pojačan promet na ulazu u Hrvatsku

MAGLA smanjuje vidljivost mjestimice u Lici, kolnici su mokri i skliski u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a promet je pojačan na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulasku u Hrvatsku, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Prometna nesreća je na autocesti A3, između čvora Jankomir i čvora Lučko u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine do 80 km na sat.

U povodu Dana državnosti, 30.svibnja,, zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju je danas, od 15 do 23 sata te u nedjelju, 30. svibnja, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola, na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Granični prijelaz Plovanija zatvoren je za promet do 31. svibnja u 17 sati (zbog radova u Republici Sloveniji). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

A6 Rijeka-Zagreb:

  • do 2. lipnja i od 7. do 15. lipnja kroz tunel Tuhobić vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.

Krčki most (DC102):

  • vozi se naizmjence, uz ograničenje brzine od 30 km/h (radovi između 1.+700 km i 2.+500 km, do 5. lipnja 2021.).

Istarski ipsilon (radovi):

  • na čvoru Ivoli zatvoren je izlaz Pazin istok, iz smjera Pule;
  • između čvorova Rogovići i Vranja (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa, suženim kolnikom i uz ograničenja: između čvorova Cerovlje i Lupoglav zabrana je za vozila šira od 3,00 m; između čvorova Lupoglav i Vranja u oba smjera zabrana je za sve izvanredne prijevoze; između čvorova Rogovići i Ivoli u smjeru Rijeke zabrana je za izvanredne prijevoze širine veće od 3,00 m.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Molimo koristiti upute na sljedećim poveznicama:

korona covid maske rukavice maska

U subotu u Istri dvoje novozaraženih, ponovno više ljudi u samoizolaciji

MUP poziva kandidate na selekcijski postupak za upis u Program obrazovanja odraslih za zanimanje policajac