in

HAK: Zbog jakog vjetra dio otoka odsječen od kopna, autoceste zametene snijegom

Screenshot HAK - Ravna Gora 9.12.2021.

Zbog prometnih nesreća ograničenje je brzine na nekoliko prometnica, a zbog vjetra u prekidu su neke trajektne i brodske linije, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 kraj čvora Bosiljevo u smjeru Dubrovnika promet ide jednom prometnom trakom i vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. 

Na autocesti A1 između čvora Jastrebarsko i čvora Karlovac u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h, a na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Jankomir (5.- 6. km) u smjeru Zagreba promet teče usporeno.

U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg, a u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj mjestimice susnježica. Ponegdje u unutrašnjosti pada kiša koja se ledi u dodiru s tlom. Zbog niskih je temperatura veća opasnost od poledice na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima HAK savjetuje da se ne uključuju u promet bez zimske opreme te prilagode brzinu i način vožnje vremenskim uvjetima.

Brodske linije u prekidu

Zbog vjetra u prekidu su: trajektne linije Ubli-Vela Luka-Split, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik i Prapratno-Sobra; katamaranske linije Vis-Split, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka te brodske linije Mali Lošinj-Unije-Susak, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

PRIVREMENA PROMETNA REGULACIJA

A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • od 08. do 21. prosinca zbog radova kroz tunele Ledenik i Bristovac u oba smjera vozit će se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi;
  • zbog radova kroz tunele Grič i Plasina (do 10. prosinca) vozi se dvosmjerno jednom tunelskom cijevi.

A2 Zagreb-Macelj:

  • do 22. prosinca radovi su na nadvožnjaku u čvoru Zaprešić, vozi se jednosmjerno u smjeru Zaboka po DC1. Promet sa DC1 u smjeru Zagreba prema Aleji Bologne je obustavljen i vozi se obilazno preko centra Zaprešića i čvora Jankomir.

A6 Rijeka-Zagreb:

  • na 46.+200 km (vijadukt Golubinjak) između čvorova DELNICE i VRATA zbog oštećenja na kolniku u smjeru Rijeke vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva:

  • do 20.siječnja 2022. zbog izgradnje čvora Trinajstići od 14.+750 km do 15.+250 km u oba smjera vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine. U prilazu zoni radova, osobito u smjeru GP Rupa, u slučajevima pojačanog prometa mogu se očekivati kolone vozila u pokretu

A9/A8 Istarski ipsilon

  • između čvorova Lupoglav i Veprinac (A8), zbog izgradnje druge cijevi tunela Učka, vozi se uz privremenu regulaciju prometa. Između čvorova Lupoglav i Vranja (A8) zabranjen je promet za izvanredne prijevoze šire od 3,00 m. Posebna je regulacija prometa u vrijeme miniranja.

DC102 Krčki most:

  • do 05. lipnja 2022. zbog radova na Krčkom mostu vozi se jednim trakom, naizmjence.

Prije kretanja na put pogledajte HAK-ovo izvješće na linku

https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/#prohodnost-cesta

istarska zimska liga trčanja trkači pazin nedjelja 5-12-2021 trickeri

Četvrto kolo Istarske zimske lige u trčanju u Tupljaku

covid korona ilustracija

Više od 220 novozaraženih i opet dvoje preminulih