in

Hoćemo li ostati u narančastom ili ćemo se “zacrveniti”?

Izvor ECDC

Tijekom današnjeg dana bit će objavljena i nova koronakarta Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti. Nakon pet tjedana u narančastom, zbog velikog broja novozaraženih, dijelovi hrvatske obale mogli bi završiti u crvenom.

Kako navodi N1, prošle godine pocrvenjeli smo već 15. kolovoza nakon čega su otkazane gotovo sve rezervacije, a turisti, koji su već bili u zemlji, u kolonama su pobjegli iz Hrvatske. Hoće li tako biti i ove sezone?

Unatoč prošlogodišnjem iskustvu velik broj turističkih djelatnika nada se kako eventualni ulazak u crvenu zonu neće imati dramatične posljedice kao 2020.

Podsjetimo, jučer je potvrđeno 677 novih slučajeva. Preminule su četiri osobe. Bolnički je sustav pod sve većim pritiskom – na COVID odjelima trenutačno je 356 pacijenata, od kojih 46 na respiratoru.

Na početku smo novog vala zaraze, a dosad je u našoj zemlji cijepljena samo polovina odraslog stanovništva, navodi portal televizije N1.

Kako smo jučer objavili, sve su oči uprte u tu kartu, jer je booking za nastavak ljeta odličan. Naime, kako je objavila Hrvatska udruga turizma, najveće hrvatske hotelske kuće, temeljem aktualnog stanja rezervacija, najavljuju odličnu posezonu, naročito rujan. Iako će se završetkom školskih praznika u Hrvatskoj i nama najznačajnijim emitivnim zemljama početi značajnije smanjivati broj gostiju u obiteljskom smještaju i kampingu, najave za hotelski smještaj su odlične. 

Preostaje nam pričekati novu objavu ECDC-a.

Istra – Drugi dan zaredom deset novozaraženih

Policija privela dvojicu muškarca koji su snimali djecu u kampu i uhitila još jednog