in

Hrvatska pošta korisnicima objavila dobru vijest

Ilustracija - Novi sortirni centar - Foto Hrvatska pošta

Korisnici mogu slati pošiljke u 191 državu i teritorij diljem svijeta

Od jučer, 21. siječnja, svi korisnici usluga Hrvatske pošte mogu svoje međunarodne pošiljke slati u 191 državu i teritorij na svim kontinentima, izvijestila je Hrvatska pošta.

Zbog posljedica pandemije međunarodni poštanski promet je u protekle dvije godine bio otežan, a među brojnim državama čak i onemogućen. U vrlo kratkom roku trebalo je naći alternative transportne smjerove za pošiljke iz udaljenih zemalja. Kako je zračni promet bio u velikoj mjeri prekinut, prijevoz pošiljaka obavljao se cestovnim i željezničkim pravcima zbog čega nije bilo razmjene s nekim udaljenim zemljama.

Danas je listi zemalja u koje se mogu slati pošiljke (https://www.posta.hr/stanje-u-medunarodnom-postanskom-prometu/8392) pridodano još 55 zemalja i teritorija među kojima su, primjerice: Afganistan, Bolivija, Indonezija, Iran, Mongolija, Pakistan, Sudan, Uzbekistan i Vijetnam.

-Prema određenim odredištima trenutačno je omogućeno slanje samo pismovnih pošiljaka mase do dva kilograma. Ipak, sa zadovoljstvom možemo reći kako se međunarodni poštanski promet vraća u stanje prije početka pandemije, priopćila je Hrvatska pošta.

Najava prometne akcije: Pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola

korona covid maske rukavice maska

Još jedan crni dan: U Istri više od 320 novozaraženih. Opet puno preminulih