in

Društvo invalida Poreč slavilo svoj dan s prijateljima iz Tiskare Sigra koja je obilježila 30. rođendan

Sigra i Društvo invalida Poreč - Foto Manuel Paljuh

Društvo invalida Poreč svake godine obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3.12. radno i svečano ističući da je to dan u kojemu se posebno skreće pažnja na potrebe osoba s invaliditetom (OSI), na poštivanje različitosti, poštivanje kroničnih bolesti, tjelesnog oštećenje  i invaliditeta te se tako podiže razina osjetljivosti šire javnosti za osobe s invaliditetom. Obilježavanje je započelo skupštinom Društva invalida Poreč, planiranjem rada za 2024. godinu  i potom svečanim obilježavanjem. 

Sigra i Društvo invalida Poreč - Foto Manuel Paljuh
Sigra i Društvo invalida Poreč – Foto Manuel Paljuh

Ove godine bilo je posebno svečano i drugačije. Međunarodni dan je obilježen 6.12. , a to je i dan darivanja kada velike i male, bolesne i zdrave posjećuje Sv. Nikola. Ove godine su porečki poduzetnici, dugogodišnji prijatelji i partneri Društva invalida Poreč, vlasnici i tim Tiskare Sigra iz Poreča odlučili svoj jubilej 30 godina postojanja , rada i razvoja Sigre obilježiti baš sa članovima Društva invalida Poreč. Za tu prigodu Tiskara Sigra je za sve članove Društva invalida Poreč tiskala i darivala više od 400 kalendara sa slikama i motivima koje prikazuju osobe s invaliditetom u aktivnostima Društva te su se mnogi članovi na stranicama kalendara mogli pronaći. 

Predsjednica Društva, Nataša Basanić Čuš u svečanom je dijelu pozdravila sve prisutne članove i goste iz grada Poreča s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem te prijatelje i partnere iz tima Sigre koje je predvodio vlasnik i direktor g. Roni Žužić. Zahvalila je suradnicima iz Tiskare Sigra. Naglasila je da  tim Sigre godinama partnerski i prijateljski podržava Društvo te im je zahvalila na ovoj lijepoj inicijativi da svojih značajnih 30 godina proslave baš s Društvom invalida Poreč. Istaknula je kako je to hvale vrijedan primjer civilnog, općedruštvenog i privatnog partnerstva usmjeren ranjivoj skupini osoba s invaliditetom. Zahvalila je Roniju Žužiću i čitavom timu Sigre što su u rast i razvoj svoje firme osim uspjeha ugradili i humane vrijednosti  pomaganja ranjivim skupinama. 

Predsjednica je zahvalila i gradonačelniku Lorisu Peršuriću na njegovu dolasku na proslavu s čitavim gradskim timom ali i na svim potporama koje usmjerava radu Društva kao i na njegovu kontinuiranom i postojanom prisustvu i bliskosti s osobama s invaliditetom  na gotovo svim važnim događanjima Društva invalida Poreč. 

Sigra i Društvo invalida Poreč - Foto Manuel Paljuh
Sigra i Društvo invalida Poreč – Foto Manuel Paljuh

Gradonačelnik je čestitao osobama s invaliditetom njihov dan. Izrazio je zadovoljstvo za ovako osmišljen ovogodišnji svečani dan za  osobe s invaliditetom te zahvalio Sigri na svim potporama koje su u godinama usmjeravali našoj zajednici.  

Na kraju, prisutnima se obratio i Roni Žužić, vlasnik i direktor Tiskare Sigra koja ove godine slavi 30 godina svog uspješnog rada, rasta i razvoja u našem gradu. Obratio se nazočnima vrlo lijepom, kratkom retrospektivom u kojoj je predstavio Sigru kao vrijedan projekt obitelji Žužić. Naglasio je da se Sigra kao obiteljski projekt razvijala postepeno, udruženim obiteljskim snagama, iskustvom i znanjem začetnika i već treće obiteljske  generacije, poštujući održivost, uvažavanjem svih vrijednih radnika koji su učestvovali u radu i razvoju Sigre od kojih su neki sa njima  od početka do danas. Razvoj je prikazao i upečatljivim spotom kojim se firma predstavlja za svojih 30 godina rada i razvoja u Poreču. Zahvalio je svom ocu Miru Žužiću, svima dobro poznatom Porečanu, koji je postavio temelje Sigri te je i danas budno prati iako je vođenje prepustio mlađim  generacijama obitelji Žužić. Zahvalio je i  pok. sestri Romini koja je utkala svoj zauvijek vrijedan pečat u Sigru Poreč.

Roni Žužić je u svoje ime i tima Sigre čestitao osobama s invaliditetom njihov dan te je potom sa svojim  timom podijelio 70-tak poklon kalendara za nazočne članove i ostavio tiskane kalendare za sve one  koji nisu mogli doći. Zahvalio se na suradnji Društvu invalida Poreč te naglasio da će se Sigra i dalje razvijati na način da njeguje povezanost sa zajednicom i pomaže ranjivim skupinama. 

Marica Mihelčić, članica i prevrijedna volonterka Društva, ganuta do suza je zahvalila Sigri u ime članova Društva invalida Poreč na njihovom poklonu i pažnji  ali još više na ovom izboru da Tiskara Sigra svoj velikih 30 godina uspjeha i rada proslavi baš s osobama s invaliditetom, članovima Društva invalida Poreč te da im na tako lijep i svečan način pokloni ovaj Sigrin veliki dan. 

Na kraju, svi nazočni su se počastili i družili  na zakusci koju je za ovu prigodu osigurao Grad Poreč, priopćilo je Društvo invalida Poreč.

pjeašački prijelaz

Zbog sve više nesreća sa stradalim pješacima istarska policija ima poruku za vozače – U ovoj godini oboreno 36 pješaka

Foto Zdravi grad Poreč

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Poreču: Osmaši u pub kvizu „Ovisni o znanju“. Pobjedu odnijela ekipa  Invictus_cepa