in

HZZO ima važno upozorenje za građane: Prevaranti vrebaju

Ilustracija HZZO

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorio je u četvrtak građane da ne nasjedaju na telefonske pozive u kojima im nepoznate osobe lažno se predstavljajući nude usluge i proizvode jer je riječ o prevari. Prenosimo njihovo priopćenje:

“Upozoravamo građane da se ovih dana ponavljaju pokušaji prijevare od strane osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) nudeći telefonskim putem određene usluge i proizvode. Primjerice, jedan gospodin je upozorio da ga je nepoznata osoba kontaktirala na mobitel koja se predstavila kao predstavnica HZZO dopunskog osiguranja i raspitivala se o njegovom osiguranju i o tome koliko je članova obitelji osigurano u HZZO-u. Gospodin je posumnjao u istinitost poziva i nije dao tražene podatke te nas obavijestio o incidentu.

HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana. U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica. Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i dopunsko zdravstveno osiguranje u službenim ispostavama i područnim uredima, a ne na kućnim adresama niti telefonskim pozivima. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Pozivamo građane koji se nađu u spomenutoj situaciji da ne daju svoje osobne podatke nepoznatim osobama putem telefona i da svaki pokušaj prijevare prijave policiji.”

Foto TZ Vrsar - Kontija

VRSAR: Provedite subotu u šumi Kontija uz šetnju do Mukabe i razgled ZEC-a

waldorf

U Puli i Brtonigli: Predavanje o walfdorskoj pedagogiji i školovanju djece s Danijelom Žura