in

IN MEMORIAM: Valentin Babić (1938. – 2023.), istaknuti porečki sportski djelatnik

Valentin Babić

S poštovanjem i zahvalnošću opraštamo se od svog sugrađana Valentina Babića, (1938.), istaknutog sportskog djelatnika, velikog zaljubljenika u vaterpolo i vodene sportove, koji je tijekom dugogodišnje aktivnosti u sportskom duhu odgojio generacije mladih igrača.

Rođen je 14. veljače 1938. godine u Selini u Općini Sveti Lovreč. Od 50-ih godina prošlog stoljeća kada se kao dječak aktivno počeo baviti sportom u svojoj sportskoj karijeri. Kao sportaš i sportski aktivist cijeli je svoj život bio i ostao vezan za tri vodena sporta, plivanje, veslanje i vaterpolo. Uz pokojnog Ivana Đanija Šegona  bio je jedan od pokretača vaterpola u Poreču. Godine 1996. bio je jedan od osnivača obnovljenog Plivačkog kluba Poreč u kojem je narednih deset godina obnašao dužnost potpredsjednika. Godine 2004. bio je jedan od osnivača obnovljenog Vaterpolskog kluba Poreč u kojem od prvoga dana pa sve do unatrag nekoliko godina obnaša dužnost predsjednika, a veliki dio tog perioda i glavnog trenera u klubu.

Porečki vaterpolski klub je na čelu s Babićem u proteklih 13 godina aktivnosti ostvario niz uspjeha u seniorskom i mlađim dobnim uzrastima na razini istarsko-primorske regije, te na brojnim turnirima u Istri, Primorju, Dalmaciji i slovenskom primorju. U vođenje Vaterpolskog kluba Poreč uložio je cijelog sebe u razvoj vaterpola i vaterpolske aktivnosti u Poreču. Ostao vjeran vaterpolu i promociji ovoga sporta u Poreču, za što mu je 2017 dodijeljena i nagrada za životno djelo Sportske zajednice grada Poreča.

GRAD POREČ I SPORTSKA ZAJEDNICA GRADA POREČA

Izvor - Upravni odjel župana Istarske županije

Potpisani ugovori za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda u Novigradu i Cerovlju, te za pomoć Skloništu za životinje

pirotehnika mup policija

Počela akcija policije ”Mir i dobro”: pirotehnička sredstva nisu igračke