in

Istarska policija poučila učenike o sigurnosti u prometu

Foto Policijska uprava istarska

Policijski službenici poučili su djecu da na njih gledaju kao na prijatelj i pomagače te su ih podsjetili na osnovna pravila sigurnog sudjelovanja u prometu

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula u suradnji s djelatnicom Hrvatskog autokluba Pula-Rovinj održali su u utorak 28. svibnja predavanje o sigurnom sudjelovanju u cestovnom prometu učenicima prvog i drugog razreda Osnovne škole Juršići.

Na predavanju su učenici poučeni o osnovnim prometnim pravilima u prometu – kretanje nogostupom i cestom bez izgrađenog nogostupa, siguran prijelaz preko kolnika s i bez obilježenog pješačkog prijelaza, pravilima prednosti prolaska te osnovnim pravilima pri upravljanju biciklom. Budući da učenici u školu dolaze organiziranim prijevozom autobusom, posebno im je naglašeno kako se sigurnosni pojas zbog sigurnosti mora koristiti na svim sjedalima na kojima je ugrađen, dok tijekom vožnje ne smiju ometati vozača. U praktičnom dijelu predavanja na školskom igralištu vježbali su prijelaz preko obilježenog pješačkog prijelaza uz pomoć školskog semafora. 

Učenici su aktivno sudjelovali i pokazali visok stupanj znanja i zainteresiranosti za sigurnost cestovnog prometa te zaključili kako su poštovanje prometnih propisa i prometna kultura važni za vlastitu sigurnost, ali i za sigurnost drugih sudionika u prometu, objavila je istarska policija 29. svibnja 2024.

bicikli bicikl ilustracija policija mup

Otuđeni bicikli u Novigradu i Valbandonu. Policija ima poruku

pixabay

Iz trgovina povučeni ovi naresci pečenice zbog opasne bakterije