in

Istarska županija dodijelila 43 stipendije

Foto Istarska županija - Stipendisti

Danas je, u Zajednici Talijana u Puli – Circolu, održana dodjela stipendija Istarske županije koje je stipendistima uručio istarski župan Boris Miletić. Župan se uvodno obratio stipendistima uz zahvalu na dolasku i čestitke, a posebno na marljivom radu i uspjesima koji su rezultirali upravo ovim stipendijama.

“Drago mi je što postoji veliki interes za županijske stipendije i što smo danas ovdje da uručimo 43 stipendija redovnim studentima Istarske županije, koje se dodjeljuju u mjesečnom iznosu od 1.100,00 kn, za razdoblje od 10 mjeseci”, rekao je uvodno župan Miletić te istaknuo da je za ovu kategoriju stipendija, u Proračunu Istarske županije izdvojeno 473 tisuća kuna, a za sve tri kategorije 1.261.000,00 kuna.

Za akademsku godinu 2021./2022. Istarska županija dodjeljuje 83 stipendija u 3 kategorije: redovnim studentima (43), studentima slabijeg imovnog stanja (20) i studentima na studijama za deficitarna zanimanja u zdravstvu u Istarskoj županiji (20). Zaprimljeno je ukupno 251 prijava dok je za usporedbu, u akademskoj godini 2020./2021., zaprimljeno  122 prijava.

“Treba ulagati u svoje znanje jer ono je neprocjenjivo, i nitko vam ga nikad ne može oduzeti stoga se nadam da će ova stipendija od 1.100,00 kuna vama, a i vašim roditeljima, bar malo pomoći i olakšati studiranje” istaknuo je istarski župan.

“Protekle dvije godine sigurno nije bilo lako, uz online nastavu, bez druženja i okupljanja, ali svi vi koji ste danas ovdje pokazujete da ste unatoč nemilim vremenima bili marljivi, da ste učili, polagali kolokvije i ispite te time ulagali u svoju budućnost. Današnje tržište rada vrlo je dinamično i izazovno, ali možda s ipak nešto više mogućnosti kako je Hrvatska dio Europske unije. Uživajte učeči i stječući znanje. Od srca vam želim da nastavite svojim putem, da budete uporni i ambiciozni za sebe, za svoje obitelji za svoju budućnost” zaključio je svoj govor župan Miletić.

Izvor Istarska županija

Hrvatska rukometna reprezentacija u Poreču na pripremama za Europsko prvenstvo

funtana pošta turistička zajednica općina

Funtana: Otvoreno javno savjetovanje za odluku o načinu pružanja usluge skupljanja komunalnog otpada