in

Istarski stožer donio odluku o nastavi u školama od 10. svibnja

Dino Kozlevac - Foto Istarska županija

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama od 10. do 14. svibnja 2021. godine.

Temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju pokazatelja epidemije bolesti COVID-19 na području Istarske županije, a uvažavajući trenutno da je više od 500 učenika i prosvjetnih djelatnika u mjerama samoizolacije što između ostalog otežava i održavanje nastave – Stožer civilne zaštite Istarske županije donosi Odluku:  

  • od 10. do 14. svibnja 2021. godine – u svim osnovnim školama nastava u razrednoj nastavi na području Istarske županije, za niže razrede od I. do IV., nastavlja se odvijati prema MODELU A, nastava u školi
  • od 10. do 14. svibnja 2021. godine – u svim osnovnim školama na području Istarske županije, nastava za predmetnu nastavu, za više razrede od V. do VIII., odvijat će se prema MODELU C, nastava na daljinu (online)
  • od 10. do 14. svibnja 2021. godine – u svim srednjim školama na području Istarske županije, nastavaće se odvijati prema MODELU C, nastava na daljinu (online)
  • od 10. do 14. svibnja 2021. godine – u svim srednjim školama na području Istarske županije za maturante, nastavaće se odvijati prema MODELU A, nastava u školi (uživo), s pripadajućom praksom.

Stožer civilne zaštite Istarske županije ujedno poziva i apelira da se, u okviru akcije masovnog cijepljenja, kao prioritetna skupina, za cijepljenje jave prosvjetni djelatnici osnovnih i srednjih škola s područja Istarske županije, što je preduvjet povratku održavanja nastave uživo. 

Stožer će ponovo procijeniti stanje u školstvu i donijeti odluku o načinu održavanja nastave kroz tjedan dana, izvijestio je načelnik stožera Dino Kozlevac.

Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021.

Završeni očevidi u Poreču i Funtani – Plinskom smjesom pokušali provaliti u bankomat, podmetnut požar