in

Istarski stožer moli građane da se obrate Crvenom križu za donacije

Donacije u Petrinji

Istarski stožer objavio je u srijedu da moli građane Istarske županije da prate objave Društva Crvenog križa Istarske županije vezano uz pomoć područjima ugroženim od potresa. Građani Istarske županije pokazali su izrazitu humanost, empatiju i solidarnost prema stradalima u potresu te prikupili značajnu količinu pomoći.

Gradska društva Crvenog Križa u koordinaciji Društva Crvenog križa Istarske županije, zadužena su za provedbu aktivnosti prikupljanja pomoći u organizaciji Hrvatskog Crvenog Križa.

Mole se građani da više ne prikupljaju pomoć u odjeći i obući, već da doniraju prema popisu Crvenog Križa. U tu svrhu mole se građani da kontaktiraju i namirnice dostavljaju u gradska društva Crvenog križa.

Upućuju se pravne osobe i građani koji žele donirati da se jave Crvenom križu, odnosno gradskim organizacijama. Apelira se na građane da samoinicijativno ne dostavljaju humanitarnu pomoć na ugrožena područja, već isključivo u organizaciji Crvenog križa. Sve informacije mogu se pronaći na stranicama Društva Crvenog Križa Istarske županije www.hck-istra.hr   i stranicama Gradskih društava Crvenog Križa.

TAR, FUNTANA I VRSAR uplatili novčanu donaciju za stradale u potresu

Poreč u akciji pomoći i prikupljanja potrepština za potresom razorena područja