in

Istarski vinari sudjeluju na Merano Wine Festivalu

Festival se održava od 10. do 12. studenog

Istarski vinari i Turistička zajednica Istarske županije sudjelovat će od 10. do 12. studenog na Merano Wine Festivalu, jednom od najekskluzivnijih vinskih sajmova u Europi.

Rezultat je to bliske suradnje TZIŽ-a s agencijom Gourmet’s International iz Merana, odnosno njenim vlasnikom Helmuthom Köcherom, te istarskim vinarima. Bit će to 27. izdanje ovog festivala na kojem će sudjelovati više od 500 vinskih kuća među najboljima u Italiji i svijetu, zatim 200 umjetnika okusa, 15 poznatih chefova, odnosno svega najboljeg što zemlja nudi.

Pozicioniranje istarskih kvalitetnih vina duži je niz godina u konstantnom  kvalitativnom porastu. O tome najbolje svjedoče podaci o eminentnim svjetskim nagradama koje osvajaju istarska vina, a posebno ekstra djevičanska maslinova ulja, kao i broj individualnih posjetitelja kojima je primarni interes istarska gastronomija, a koji obilaze ponajbolje adrese u Istri. Pored toga, kada govorimo o uspjehu istarske gourmet scene, nezaobilazna tema su svakako brojna priznanja i nagrade koje destinacija Istre svake godine osvaja ili kao najbolja regija ekstra djevičanskog maslinovog ulja ili, kada je riječ o vinu, kao top 10 najboljih vinskih destinacija u svijetu.

S obzirom na sve navedeno te ponukana i prošlogodišnjim iskustvom, TZ Istarske županije odlučila je ponovo prijaviti sudjelovanje na MWF-u i organizirati opsežnu prezentaciju s čak dvanaest istarskih vinara na kojoj će imati priliku brojnu i ciljanu gourmet publiku upoznati s bogatstvom eno ponude Istre.  Županijski TZ sufinancira polovicu troška nastupa, a proizvođači dijele preostali dio.

Merano Wine Festival je – među prvima u Europi – manifestacija koja od samog osnutka, 1992. godine, promovira te stavlja fokus isključivo na odabranu kvalitetu proizvoda. To nije samo događaj koji se održava u elegantnom i elitnom okruženju, već je postao stručni forum osmišljen na način da omogući razmjenu ideja i iskustava među proizvođačima, opinion leaderima, influencerima, stručnjacima i potrošačima. Tijekom godina postao je referentna točka enogastronomske izvrsnosti pa su vidljivost i svjetski ugled Festivala jedinstveni.

Festival je posebno važan jer ne okuplja masovnu publiku koja želi dan provesti kušajući vina iz znatiželje ili tek toliko da se provede na malo drugačiji način, već stoga što predstavlja odlično organiziranu manifestaciju s izuzetno puno profesionalnih kupaca, uvoznika, hotelijera i ugostitelja kojima je primarni cilj biznis. Osim toga, radi se o Istri izuzetno važnom tržištu posjetitelja koji dolaze s njemačkog govornog područja i dijelom talijanskog, a koji su, poznato je, ponajbolji gosti-potrošači u Istri.

Četiri nova darivatelja krvi u porečkom Crvenom križu

Četiri nova darivatelja krvi u porečkom Crvenom križu

Probao ukrasti čokoladu, ali nije uspio

Probao ukrasti čokoladu, ali nije uspio